Agenţia Elveţiană pentru Produse Terapeutice Swissmedic a confirmat că poartă discuţii în acest sens cu mai mulţi oameni de ştiinţă, inclusiv cu Martin Bachmann, care lucrează la Spitalul Universitar din Berna.„Acest calendar este extrem de optimist, dar nu este complet exagerat. Ținând cont de urgenţa cauzată de pandemia de coronavirus, vorbim despre câteva săptămâni, nu de câteva luni, în ceea ce priveşte procedurile de avizare", a declarat Lukas Jaggi, purtător de cuvânt al Swissmedic, în această săptămână.
Martin Bachmann a declarat în faţa jurnaliştilor elveţieni că a realizat deja cu succes mai multe teste pe şoareci. Cercetătorul elveţian a folosit secvenţa genetică a virusului SARS-CoV-2, pe care experţii din China au publicat-o în luna ianuarie, pentru a izola anumite proteine ce permit virusului să se ataşeze de celulele umane.Apoi, el a folosit acea secvenţă genetică pentru a construi un tip de virus „fals", care nu îi îmbolnăveşte pe oameni, dar care declanşează o reacţie imunitară ce îi permite organismului uman să se apere de adevăratul virus.
Precizăm că mai multe echipe de cercetători lucrează la dezvoltarea unor vaccinuri care ar putea contribui la rezolvarea crizei COVID-19. În prezent, există 70 de vaccinuri în lucru, la nivel global, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Trei dintre ele sunt în fază avansată, pentru că au ajuns deja să fie testate pe oameni.
Fiecare dintre acestea ar putea ajunge să fie remediul pentru noul coronavirus. Totuși, dintre toate, o echipă de cercetători a ajuns cel mai departe. Este vorba despre un vaccin experimental dezvoltat de CanSino Biologics Inc., din Hong Kong, împreună cu Institutul de Biotehnologie din Beijing. Cercetătorii de aici au ajuns deja în faza a doua de testare.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.