Testare moleculară COVID-19 poate fi realizată la Alfa Diagnostica

Testare moleculară COVID-19 poate fi realizată la Alfa Diagnostica

Laboratorul medical Alfa Diagnostica anunță începerea testării pentru SARS-CoV-2 (COVID-19) prin metoda reacției de polimerizare în lanț în timp real, care permite determinarea ARN-ului patogen din frotiul mucoasei nazale și a nazofaringelui.Care sunt caracteristicile reagenților/test-sisteme pentru SARS-CoV-2 (COVID-19) la Alfa Diagnostica și care este diferența față de testele similare ale altor laboratoare comerciale?

În primul rând, reagenții folosiți de Alfa Diagnostica sunt omologați pentru utilizare clinică, adică sunt validați de către producător pentru efectuarea examinării anume asupra pacienților - pentru care producătorul poartă responsabilitate. Astfel de reagenți sunt marcați - IVD. Acest aspect este extrem de important deoarece până în prezent, un număr semnificativ de persoane au fost deja testate folosind reagenți care nu sunt destinați utilizării diagnostice, dar sunt destinați doar utilizării în scop științific, de cercetare sau experimentale (acestea din urmă sunt marcate RUO - Research Use Only) și, de regulă, nu au date referitor la sensibilitate, specificitate, praguri de determinare și alte informații relevante.

În al doilea rând, reagenții folosiți de Alfa Diagnostica detectează cel puțin 2 ținte moleculare în ARN-ul viral, ceea ce corespunde, pe deplin, recomandărilor OMS. S-a stabilit că o singură țintă moleculară nu poate genera (garanta) un rezultat fiabil! Virușii care conțin ARN pot muta, ceea ce înseamnă că o mutație într-o singură țintă poate „stopa” capacitatea test-sistemului de a detecta SARS-CoV-2 (COVID-19) sau poate duce spre exemplu, la detectarea unui alt virus asemănător cu SARS, în mod special SARS-CoV sau MERS-CoV.

Publicitate

În al treilea rând, reagenții folosiți de Alfa Diagnostica au caracteristici excelente: sensibilitate - 100% (testul este pozitiv la 100% dintre pacienții cu COVID-19), specificitate - 100% (testul este negativ la 100% dintre persoanele fără COVID-19), sensibilitatea analitică < 10 copii de ARN în probă! Astfel de caracteristici sunt printre cele mai bune de pe piață. Prin urmare, pacienții trebuie să se intereseze și să cunoască caracteristicile diagnostice ale test-sistemelor folosite.

În sfârșit, în al patrulea rând, prelevarea biomaterialul este efectuată de către angajații calificați Alfa Diagnostica, în conformitate cu cerințele etapei preanalitice, fapt care influențează direct fiabilitatea rezultatului testării. Studiile științifice arată în mod convingător că, prelevarea de sine statător a unui frotiu din mucoasă este cauza cea mai frecventă a rezultatelor fals-negative (rezultat negativ cu toate că este prezent virusul în organism).

AFLAȚI MAI MULTE DESPRE TESTARE:

ÎN CHIȘINĂU

Adresa: str. Decebal, 72/6, cabinet medical echipat, ce corespunde normelor de protecție, sectorul Botanica.

Important: este necesară înregistrare prealabilă - 022 82 44 44, 078 55 44 44, 022 909 105.

Pentru organizații: primim cereri pentru efectuarea testării angajaților la locul de muncă - 069105221 (Dr. Mereuța Alexandru).

ÎN BĂLȚI

Adresa: str. Decebal, 126/4, cabinet medical echipat, ce corespunde normelor de protecție (vizavi de spitalul central).

Important: este necesară înregistrare prealabilă - 0231 81 777.

Pentru organizații: primim cereri pentru efectuarea testării angajaților la locul de muncă - 068686193 (Dr. Russu Oleg).ALFALAB.MD

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal