Citim pe timp de pandemie. Vezi cinci cărți recomandate de antreprenorul Ruslan Cojocaru (FOTO, VIDEO)

Citim pe timp de pandemie. Vezi cinci cărți recomandate de antreprenorul Ruslan Cojocaru (FOTO, VIDEO)

Crede în puterea cărților și e convins că o parte din ele l-au ajutat în drumul său de antreprenor. Fondatorul rețelei de cafenele „Tucano Coffee”și rețeaua de restaurante „Oliva”, Ruslan Cojocaru, ne-a oferit câteva nume de cărți, care l-au motivat și inspirat de-a lungul anilor. Vezi dacă le-ai citit și tu sau dacă te captivează în această perioadă numai bună pentru o lectură productivă.  

...

1. Made in America (Fabricat în America) - Sam Walton

Publicitate

Cartea spune povestea lui Sam Walton un cunoscut antreprenor şi om de afaceri american, care a fondat reţeaua de magazine Walmart. Compania a generat în 2014 venituri de 485 de miliarde dolari. Antreprenorul american a demonstrat o modestie și ambiție ieșită din comun, iar în cartea sa își împărtășește gândurile într-o manieră sinceră și le împletește într-o poveste bogată cu anecdote și „regulile drumului” atât din Main Street, cât și din Wall Street.

2. Good to great (Excelența în afaceri) - Jim Collins

Potrivit mai multor antreprenori, Good to Great de Jim Collins e cartea de căpătâi a tuturor oamenilor de afaceri. Jim Collins este un expert de renume mondial în evoluția companiilor durabile, acesta a consultat sute de lideri aflați la conducerea marilor firme din întreaga lume. În această carte, el pune sub lupă teoriile managementului actual – de la cultul atotputerniciei directorului general, până la ridicarea în slăvi a tehnologiei sau până la mania fuziunilor și a achizițiilor. Datorită rigorii studiului companiilor și ideilor utile prezentate, lucrarea a devenit un bestseller internațional, care s-a vândut în peste trei milioane de exemplare.

3. The 7 habits of highly effective people( Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace) - Stephen R.Covey

...

4. Alchimistul - Paulo Coelho

Cartea a fost publicată în anul 1988, iar de atunci inspiră milioane de cititori din întreaga lume. Autorul ilustrează povestea unui păstor pe nume Santiago, care îşi părăseşte casa din Spania și se aventurează în deşertul egiptean, pentru a găsi o comoară îngropată în Piramide. Nimeni nu ştie care este comoara sau dacă Santiago va avea putea depăși obstacolele din deşert. Dar ceea ce începe ca o călătorie în căutarea unor bunuri lumeşti se transformă treptat în descoperirea comorii ascunse înlăuntrul său. Această carte e un îndemn pentru a ne urma visele și inima. Coelho a spus că a scris Alchimistul în doar două săptămâni, în anul 1987, și că această carte „era deja scrisă în sufletul lui”.

5. Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul - Robin Sharma

Această carte a schimbat cu siguranță multe vieți și atitudinea față de dezvoltarea și educarea financiară. Ruslan Cojocaru ne-a spus că de la această carte a început drumul său spre creșterea personală.

Robin Sharma a publicat cartea în anul 1997 și până în anul 2013 au fost vândute mai mult de trei milioane de copii. Cartea spune povestea lui Julian Mantle, un avocat faimos, care din cauza stilului de viață dezechilibrat ajunge la un pas de moarte, suferind un atac de cord. Acesta începe să aibă parte de o criză spirituală, care îl impune să găsească mai multe răspunsuri în ceea ce privește condiția sa umană. Astfel, el pornește într-o odisee a unei culturi vechi în care descoperă un remarcabil sistem de eliberare a potențialului minții, trupului și sufletului.

Vezi și „Crizele cu cât mai mult dor, cu atât mai mult creștem”. 15 idei și sfaturi, despre bani, afaceri și dezvoltare de la Ruslan Cojocaru (VIDEO)

Sperăm că aceste cărți să contribuie la dezvoltarea ta personală și nu doar. Mai multe idei și sfaturi despre afaceri, educație financiară, sistemul de francize, precum și povestea rețelei de cafenele „Tucano Coffee” și rețeaua de restaurante „Oliva” afli din interviul integral cu Ruslan Cojocaru.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal