Cetățenii, îndemnați să-și achite facturile la electricitate. Premier Energy: „Actuala tendință conduce la creșterea datoriei în lanț”

Cetățenii, îndemnați să-și achite facturile la electricitate. Premier Energy: „Actuala tendință conduce la creșterea datoriei în lanț”

Cetățenii sunt îndemnați să-și achite facturile pentru energia electrică. Apelul vine din partea furnizorului Premier Energy, care atenționează că „actuala tendință de reducere a plăților către furnizorul de energie conduce la creșterea datoriei în lanț”.

Compania spune că asta poate conduce la „o întârziere a achitării pentru energia electrică achiziționată de la Energocom, precum și pentru serviciile de mentenanță și operare a rețelelor de transport și distribuție, prestate de Moldelectrica SA și ÎCS Premier Energy Distribution SA, acestea fiind activități esențiale pentru o bună funcționare și care se derulează neîntrerupt 24/7 pentru asigurarea fiabilă cu energie electrică a economiei țării și a societății în general”.

Respectiv, compania dispune de capacitate limitată pentru a face față acestui deficit în creștere pentru sector, se menționează într-un comunicat.

Publicitate

„Solicităm respectuos clienților noștri casnici să achite în continuare facturile pentru energia electrică, în măsura în care dispun de posibilitatea de a o face. Plățile pot fi efectuate on-line, rămânând acasă, prin intermediul diverselor mijloace electronice, fie pe site-ul băncii la care se deservesc, fie pe site-ul furnizorului, precum și la bancomatele Victoriabank și terminalele instalate în magazine sau diverse puncte de vânzare, cu respectarea strictă a măsurilor de protecție corespunzătoare”, a mai spus Premier Energy.

Compania a precizat că niciun consumator casnic nu va fi deconectat de la rețea pentru neplata facturilor. Măsura nu se referă însă la clienții juridici.

„Regretăm, dar ne-am văzut obligați să emitem ordine de deconectare pentru unii agenți economici din cauza neachitării consumului, deși în mare parte, aceștia și-au menținut, cel puțin parțial, activitățile economice în timpul stării de urgență.

Amintim că, pe 17 martie, premierul Ion Chicu a îndemnat cetățenii să nu dea buzna la poștă sau la filialele băncilor comerciale pentru a achita facturile venite pentru serviciile comunale, dând asigurări că nu vor fi aplicate penalități.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal