Sute de moldoveni, blocați la hotarul polono-ucrainean, vor fi repatriați în următoarele zile

Sute de moldoveni, blocați la hotarul polono-ucrainean, vor fi repatriați în următoarele zile

Sute de moldoveni, blocați la granița polonă-ucraineană, vor fi repatriați în următoarele zile. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integării Europene. La propunerea MAEIE, Comisia pentru Situații Excepționale a luat decizia de a efectua un zbor charter de la Varșovia în următoarele zile pentru repatrierea cetățenilor moldoveni care vor să revină acasă.

Astăzi, două autocare cu autorizarea CSE se vor deplasa la hotarul Poloniei cu Ucraina pentru a prelua cetățenii moldoveni și a-i aduce în siguranță în Republica Moldova. În context, Ambasadele Republicii Moldova la Varșovia și la Kiev au dispus măsurile care se impun în relația cu autoritățile celor două state în vederea tranzitării și creării unui coridor sanitar spre țara noastră cu respectarea normelor epidemiologice necesare.

Având în vedere măsurile adoptate la nivelul statelor care afectează traficul aerian și terestru, MAEIE reiterează necesitatea informării cetățenilor moldoveni de pe paginile web a Agenției Naționale pentru Transport Auto și Autorității Aeronautice a Republicii Moldova, pentru a verifica dacă cursele cu care se intenționează să se efectueze deplasarea au fost aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale.

Totodată, MAEIE subliniază că orice călătorie în străinătate în actualul context să fie atent evaluată din perspectiva riscurilor antrenate de măsurile adoptate de țările de tranzit și destinație.

AGORA precizează că potrivit unui mesaj primit la adresa redacției, 950 de moldoveni ar fi rămas blocați la granița polono-ucraineană. Oamenii ne-au spus că au rămas fără bani și fără mâncare după ce un polițist nu le-a permis să traverseze frontiera.

„Recomandăm cetățenilor noștri să evite aceste probleme de drum pe cale terestră. Ele apar neapărat fie din cauza că nu le permit autoritățile din țările respective să traverseze, fie că au pașapoartele expirate. Este o mare problemă să vă porniți pe cale terestră. Noi am majorat rutele charter. Prețul biletului la avion este deja mai ieftin decât la autobuz. Vă rog, veniți cu avioanele acasă. Nu veniți cu transportul terestru”, făcea apel către diasporă premierul Ion Chicu.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal