Cea mai tânără victimă a COVID-19 suferea de afecțiuni renale. Confirmarea testului la noul virus a venit după deces

Cea mai tânără victimă a COVID-19 suferea de afecțiuni renale. Confirmarea testului la noul virus a venit după deces

Maria Șevcenco, fata de 23 de ani din Bălți, este cea mai tânăra victimă a virusului COVID-19. Fata suferea de insuficiență renală, iar potrivit medicilor se afla în stare extrem de gravă la momentul internării. Părinții refuză să creadă că motivul decesului ar fi infecția cu noul virus, confirmată ulterior, scrie nordnews.md.

Maria a fost internată la Spitalul Clinic Bălți în seara zilei de luni, 27 aprilie. Potrivit administrației Spitalului din Bălți, tânăra nu se afla la evidența medicului de familie, deși avea probleme de sănătate din copilărie și suferea de afecțiuni renale.

„Am înțeles că, de trei zile, pacienta nu putea să se urineze, semn că avea insuficiență renală severă la domiciliu. Ea a fost internată imediat în secția de reanimare și terapie intensivă, unde i-au fost applicate absolut toate procedurile pentru resuscitare și pentru a-i salva viața”, a declarat vicedirectorul Spitalului Clinic Bălți, Ala Condrea.

Raisa Cotos, medic urgentist în cadrul aceleiași instituții a menționat că la momentul internării tânăra prezenta și semne de afecțiune respriratorii pronunțate.

„Starea pacientei era critică. A fot adusă cu ambulanța. Prezenta dispneie pronunțată. Am colectat analizele necesare, s-a efectuat radiologia. Un plămân clocotea efectiv. Ea mi-a spus că din copilărie are patologie renală, iar la medic nu se adresa” a spus medicul urgentist, Raisa Cotos.

Fata a fost testată la COVID-19. Rezultatele au venit pozitive, dar după ce pacienta a decedat.

Tatăl fetei susține că medicii au promis că va fi externată în câteva zile și refuză să creadă că motivul decesului ar fi infecția cu noul coronavirus.

„A murit de insuficiență renală, nu COVID-19. Ea nu avea simptome. Avea probleme cu rinichii, îndura, i se umflau picioarele, a fost primul semnal. Medicii ne-au spus, că, peste două zile, fiica va reveni acasă. În scurt timp, ne-au spus că a murit. Copilul meu era sănătos, ea doar avea nevoie de ajutor medical calificat”, a spus Vasile Lungu, tatăl fetei.

Azi Maria a fost petrecută pe ultimul drum de rude. Fata este cea mai tânără victimă din Republica Moldova a noului coronavirus.

Acum o lună, o altă tânără de 27 de ani din stânga Nistrului, a decedat de COVID-19. Până acum, în R. Moldova au fost confirmate 3.771 de cazuri de COVID-19. Dintre acestea 109 cazuri s-au soldat cu decese.

Publicitate
Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal