ANTA a sancționat doi transportatori de pe rute internaționale. Autoritățile cehe au fost sesizate în privința operatorului ce transporta moldoveni din Franța

ANTA a sancționat doi transportatori de pe rute internaționale. Autoritățile cehe au fost sesizate în privința operatorului ce transporta moldoveni din Franța

Doi operatori de transport de pe rute internaționale - S.R.L. „EDNATERIC-TRANS” și S.R.L. „TRANSERIC TUR - au fost sancționați, la 29 aprilie, în timp ce îmbarcau pasageri la frontieră. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a constatat încălcări ce țin de transportare ilicită de călători. Autoritățile au sesizat și partea cehă cu privire la transportatorul care a îmbarcat moldovenii blocați la hotarul dintre Franța și Germania.

ANTA s-a autosesizat în cazul cetățenilor R. Moldova blocați la frontiera Franței, în timp ce s-au pornit spre casă. Drept urmare, inspectorii agenției au verificat operațiunile de transport rutier de persoane efectuate de către operatorii S.R.L. „EDNATERIC-TRANS” și S.R.L. „TRANSERIC TUR”, care în dimineața zilei din 29 aprilie efectuau îmbarcarea persoanelor în apropierea punctului de trecere a frontierei de stat Leușeni – Albița.

Doi conducători auto, reprezentanții celor doi operatori, au fost sancționați pentru efectuarea transportului ilicit de persoane în trafic național cu 12.500 lei și 15.000 lei, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe un termen de șase luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, Ministerul Economiei și Infrastructurii a remis demersul către Ministerul Transporturilor al Republicii Cehe cu solicitarea întreprinderii măsurilor de rigoare față de operatorul de transport „Katev Travel & Commercial” spol. s r.o. care, contrar legislației internaționale în domeniul transportului rutier, a îmbarcat cetățenii R. Moldova pentru a efectua cursa Paris - Albița. Autocarele operatorului de transport cu 240 cetățeni moldoveni la bord, au fost stopate de către autoritățile Republicii Federale Germania.

ANTA a avertizat repetat operatorii de transport rutier că efectuarea transportului rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi, fără autorizarea Comisiei pentru Situații Excepționale, va fi sancționată cu suspendarea înregistrării până la trei luni sau radierea din Registrul operatorilor de transport rutier.

Mai devreme, peste 240 de cetățeni ai Republicii Moldova, printre care și minori, au fost blocați la frontiera Franței cu Germania. Potrivit Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), cursa a fost organizată ilegal de o companie de transport, fapt pentru care și autoritățile de la frontieră nu le-au permis să treacă. Moldovenii ar fi pornit din Paris la 25 aprilie.

Publicitate

Atunci, compania vizată în scandal, Transeric Tur, susținea că respectiva cursă este organizată de o companie din Cehia - Katev Travel & Commercial s.r.o. Transeric Tur scria într-un comunicat că nu a încasat niciun ban de la persoanele de pe ruta vizată, iar toate autocarele sale se aflau, la acel moment, pe teritoriul Republicii Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal