Pandemia i-a determinat să se reinventeze și să creeze legături mai puternice cu clienții. Povestea din spatele brandului Flavorya

Pandemia i-a determinat să se reinventeze și să creeze legături mai puternice cu clienții. Povestea din spatele brandului Flavorya

Dorința de a duce un mod sănătos de viață și de a consuma pe întreg parcursul anului alimente cât mai bogate în nutrienți a inspirat-o pe o femeie din Moldova să pună pe roate o afacere delicioasă. Valentina Buhnă își petrece viața în armonie cu natura și încearcă din răsputeri ca, și pe timp de pandemie, amatorii brandului Flavorya să aibă șansa de a savura din produsele preferate, de aceea a profitat de starea de urgență declarată în țară pentru a-și reinventa afacerea și pentru a-și cunoaște clienții mai bine.

„Totul a pornit cu prima mea sarcină. Am început să studiez ce impact au produsele alimentare asupra organismului. Așa am decis să căut alternative și să experimentez în „laboratorul" meu culinar după ce a trebuit să mă dezic de multe produse care nu erau sănătoase, inclusiv zahărul și făina albă”, spune creatoarea brandului Falvorya.

 Valentina Buhnă povestește că punctul de pornire a micii afaceri a fost descoperirea deshidratorului electric:

„Primii doi ani am deshidratat doar pentru familie, mereu experimentând ceva nou. Gustul natural și deosebit al produselor deshidratate ne uimeau. Avantajul cel mai mare a deshidratării constă în posibilitatea de a consuma verdețuri, roșii, ardei, zămos, căpșuni și chiar pepene verde iarna. Uscate toate la temperatura potrivită, acestea intensifică aroma și gustul natural”.

 De bunătățile vrăjite de Valentina se îndrăgosteau toți cei care ajungeau să le guste măcar odată:

„Unii prieteni manifestau interes de a cumpăra produsele din bucătăria noastră. Pe atunci nici nu mă gândeam la asta. Mai tîrziu am observat oameni care sunt interesați de un stil de viață sănătos și caută alternative pentru ei și copiii lor. Mă gândeam mereu că mi-ar plăcea să am o afacere și așa a apărut Flavorya”, spune antreprenoarea.

 Încurajată de soț, femeia a decis să participe la primul târg IarmarEco. Acolo, datorită reacțiilor pozitive primite din partea cumpărătorilor, a înțeles că drumul pe care merge este cel corect.

„La primul târg  am participat cu pistil din peste 20 de fructe și pomușoare- pastă din fructe deshidratată care arată ca o foaie subțire de marmeladă. Anumite pomușoare sunt neplăcute pentru consum în formă deshidratată (zmeură, mură, etc), însă la pistil din cauza consistenței puțin moale și asemănătoare marmeladei, dispare această problemă. Au fost și crackeri din semințe germinate-  dulci și sărați. Beneficiile semințelor germinate sunt tot mai apreciate în ultima perioadă. Prin adaosuri experimentale de pudre nutritive precum curcuma sau spirulina, am descoperit rețete  surprinzător de gustoase și crocante”, explică Valentina Buhnă.

Mai tîrziu, familia a  început să producă chipsuri din mere și citrice. Fiind foarte apreciate de consumatorii de toate vârstele, acestea s-au transformat rapid în alternative sănătoase pentru gustări rapide și crocante:

„Produsele noastre sunt deshidratate la temperaturi joase de aceea permit păstrarea tuturor vitaminelor, enzimelor și nutrienților. Ele nu au nici un aditiv alimentar sintetic, acestea sunt potrivite pentru toate vârstele: de la bebeluși de 8 luni, femei însărcinate pînă la oameni cu probleme de sănătate”.

Valentina Buhnă are o atitudine aparte față de natură și de mediul înconjurător, de aceea și-a dorit cu tot dinadinsul ca afacerea pe care o desfășoară să fie cât ma prietenoasă cu mediul.

„Ne pasă de problema poluării de aceea am hotărât ca tot ceea ce facem în afacerea noastră să fie prietenos cu natura: ambalajul, pungile și alte materiale utilizate sunt biodegradabile. În procesul de producere nu folosim intenționat nici un fel de aditivi sau conservanți, deoarece procesul de deshidratarea este în sine un proces de conservare naturală. Ne dorim să transmitem emoția de sănătate prin simplitate”, explică fondatoarea Flavorya.

În scurt timp gustul produselor lor au ajuns să fie cunoscute și îndrăgite atât în țară cât și peste hotare:

„Participam la început la diferite târguri unde clienții noștri ne puteau găsi, însă starea de urgență ne-a obligat să ne concentrăm pe un serviciu de livrare online care este solicitat acum, costul căruia  e gratis de la o comandă de minim 180 lei. Deoarece facem personal livrările, avem ocazia  să cunoaștem mai bine clienții noștri, iar asta face să crească încrederea între noi. Avem planuri de dezvoltare a afacerii însă situația din țară ne-a amânat proiectele de finanțare în derulare”.

*

În perioada stării de urgență, AGORA își propune să fie alături de producătorii autohtoni și să-i susțină în demersul lor, deloc ușor, de a rezista și de a rămâne pe val. De aceea, vă vom prezenta poveștile din spatele brandurilor, oferindu-vă astfel șansa de a-i descoperi pe cei care prin idei inovative, talent și dăruire dau formă și culoarea noțiunii de „autentic”.

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Aroma pâinii proaspete - de la pasiune, la afacere de familie. Povestea Brutăriei Bardar și iscusința de a transforma greutățile  în reușite pe termen lung

Aroma pâinii proaspete - de la pasiune, la afacere de familie. Povestea Brutăriei Bardar și iscusința de a transforma greutățile în reușite pe termen lung

Au revenit acasă pentru a-și crea propria împărăție dulce. Povestea din spatele brandului Sweetland și lupta inegală cu pandemia (FOTO)

Au revenit acasă pentru a-și crea propria împărăție dulce. Povestea din spatele brandului Sweetland și lupta inegală cu pandemia (FOTO)

Gust fin de brânză cu rădăcini franceze, produsă la Horodiște sau cum și-a declarat Thierry Ernst dragostea pentru Moldova

Gust fin de brânză cu rădăcini franceze, produsă la Horodiște sau cum și-a declarat Thierry Ernst dragostea pentru Moldova

Drumul fructelor și al legumelor proaspete, de la idee la afacere de succes. Istoria brandului Delli Fruits și adaptarea la condițiile pandemiei (FOTO)

Drumul fructelor și al legumelor proaspete, de la idee la afacere de succes. Istoria brandului Delli Fruits și adaptarea la condițiile pandemiei (FOTO)

Orașul Sângera: Doi muncitori au rămas blocați sub pământ, în timp ce săpau un șanț

Orașul Sângera: Doi muncitori au rămas blocați sub pământ, în timp ce săpau un șanț

Scumpirea uleiului a ajuns în vizorul CSE. Șeful Legislativului spune că de prețurile mari se face vinovat un singur monopolist

Scumpirea uleiului a ajuns în vizorul CSE. Șeful Legislativului spune că de prețurile mari se face vinovat un singur monopolist

Advertoriale
Depozite în lei cu dobânzi avantajoase de până la 12% anual

Depozite în lei cu dobânzi avantajoase de până la 12% anual

În unison de la Eurovision! Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov au revenit acasă de la Torino

În unison de la Eurovision! Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov au revenit acasă de la Torino

Ce face copilul tău vara? Oferă-i activități utile și distractive cu Oratorica!

Ce face copilul tău vara? Oferă-i activități utile și distractive cu Oratorica!

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
  • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
    Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sup lupă (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Paștele - mâncare, tradiție, mister
Cele mai populare
  • 1
    Zdob și Zdub și Frații Advahov au revenit acasă. Primele declarații făcute pe peronul Gării Feroviare
  • 2
    Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
  • 3
    Zelenski și soția sa, Olena, prima apariție publică de la începutul războiului, la funeraliile fostului preşedinte al Ucrainei
  • 4
    SINTEZĂ | Ce se coace la Moscova în timp ce alte țări vor să adere la NATO, cum războiul a închis jumătate din afacerile ucrainești și când ne paște o criză de grâne
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.