Comunicat oficial al serviciilor secrete americane: Noul coronavirus nu este fabricat de om sau modificat genetic

Comunicat oficial al serviciilor secrete americane: Noul coronavirus nu este fabricat de om sau modificat genetic

Comunitatea de intelligence din Statele Unite nu crede că noul coronavirus este creat în laborator sau modificat genetic, relatează CNBC, citat Digi24. Direcția de Informații din SUA a precizat, în cadrul unui comunicat oficial, că „intelligence-ul american se alătură consensului științific larg, conform căruia virusul care produce COVID-19 nu a fost realizat în laborator de către oameni sau modificat genetic”.

„Comunitatea de intelligence se alătură consensului științific larg conform căruia virusul care produce COVID-19 nu a fost realizat în laborator de către oameni sau modificat genetic”, a anunțat directorul Direcției de Informații americane într-un comunicat.

„Comunitatea va continua să examineze cu rigurozitate informațiile care apar pentru a determina dacă epidemia a apărut prin contactul cu animale infectate sau dacă a fost vorba de un accident într-un laborator din Wuhan”, a adăugat acesta.

Comunicatul contrazice rapoartele care sugerau că noul coronavirus a fost dezvoltat de cercetători chinezi pentru a fi folosit ca armă biologică. Spionii americani au încercat să afle dacă virusul care a cauzat pandemia globală a „scăpat” accidental dintr-un laborator chinez, însă nu au găsit nicio dovadă în acest sens.

Coronavirusul a infectat aproximativ 3,2 milioane de oameni pe tot globul și, deși există un număr mare de vindecări, peste 220.000 de persoane au murit. În Statele Unite, țara cea mai afectată, au fost infectați peste un milion de persoane, iar peste 60.000 au murit.

Administrația Trump a pus presiune pe agențiile de informații americane pentru a căuta informații despre originea noului coronavirus și pentru „a vâna” dovezi care să ateste că virusul să a fost creat într-un laborator chinez, scria The New York Times, joi. Publicația americană spunea că „agențiile de informații rămân sceptice cu privire la această ipoteză și la ideea că astfel de dovezi există” și arată că secretarul de stat american, Mike Pompeo, se află printre cei care au făcut astfel de presiuni.

Membrii comunității de intelligence ar fi, de asemenea, îngrijorați de presiunile făcute de oficialii guvernamentali americani și spun că acestea ar putea să distorsioneze evaluările în ceea ce privește virusul, pentru a putea fi folosite ca armă politică împotriva Chinei.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal