Zilnic, în instituțiile medicale în care sunt tratați pacienți cu COVID-19, sunt utilizate sute de seturi de echipamente de protecție. Ulterior, echipamentul infectat devine deșeu în proporții considerabile. Iată cum explică gestionarea lor responsabilii de la Ministerul Sănătății.
Un reportaj realizat de jurnaliștii de la „Oameni și Kilometri” arată că zilnic doar la Spitalul de Urgență din capitală se folosesc în jur de 250 de costume de protecție. La acestea se adaugă măști, mănuși și alte echipamente care se transformă în deșeuri infectate.
Responsabilii de la Ministerul Sănătății susțin că deșeurile parcurg un lanț de măsuri pentru neutralizarea lor, care presupune trei etape:
„În orișicare instituție există un șir de deșeuri infecțioase. Pentru utilizarea lor există un plan de management al deșeurilor. Conform lui, există trei etape: Prima etapă este colectarea separată a deșeurilor periculoase din punct de vedere infecțios. Apoi există un traseu în instituție de transfer al lor către un punct de colectare și sterilizare a acestora. A treia etapă este eliminarea lor pe o cale și mai apoi se distrug”, explică responsabilii din Ministerul Sănătății.
Deocamdată rămâne neclar cum sunt distruse aceste deșeuri.
Vezi și aceste știri

La Chișinău a fost lansată prima stație automată de monitorizare a calității aerului atmosferic de tip trafic

Turcia va oferi gratuit dronele „Bayraktar” pentru care ucraineni au strâns bani în trei zile

Miniştrii Energiei din UE caută soluții pentru reducerea colectivă a cererii de gaze pe termen scurt
Advertoriale

Aridon Group – 30 de ani de succes, realizări, clienți fideli și echipă dedicată (VIDEO)

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni
