Un medic de la spitalul din Fălești a decedat, răpus de COVID-19

Un medic de la spitalul din Fălești a decedat, răpus de COVID-19

Sistemul de Sănătate din R. Moldova a mai pierdut un medic în lupta cu COVID-19. A decedat medicul traumatolog Igor Cheptea care activa la Spitalul Raional Fălești. Tot azi, au decedat alți doi pacienți.

„Domnul Cheptea a fost un specialist valoros pentru întreg sistem medical. De-a lungul carierei sale a tratat mii de pacienți. Exprimăm sincere condoleanţe familiei și colegilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. Igor Cheptea activa la spitalul din raionul Fălești și a decedat răpuns de infecția virală COVID-19. Medicul este cel care a intervenit cu primul ajutor medical pentru Sorin Paciu, victima vânătorii de la Pădurea Domnească.

Doctorule este al doilea cadru medical din Spitalul Raional Fălești care a decedat. La 16 aprilie, o asitentă medicală din acceași instituție medicală, fiind infectată cu noul virus, s-a stins din viață.

Autoritățile anunță azi și depre decesul a doi pacienți: Un bărbat de 66 ani, din Bălți și o femeie de 49 ani, din Cahul. Pe lână infecția virală, bărbatul suferea de hipertensiune arterială, ictus cerebral și boală cronică renală. Pacienta era diagnosticată cu pneumonie bilaterală cu evoluție gravă care a trecut în isuficiență respiratorie și șoc septic.

Până acum, 988 de lucrători medicali din țara noastră s-au infectat cu noul coronavirus. Cei mai afectați sunt asistenții medicali – 42%. Medicii infectați reprezintă 25% din acest număr.

De la începutul pandemiei în R. Moldova decedat din cauza COVID-19 șase lucrători medicali: doi asistenți, trei medici și o bufetieră.

Iată cele șase cazuri:

Publicitate

*La 27 martie - o asistentă medicală ce activa în cadrul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a murit după ce, la 19 martie, a fost testată pozitiv cu noul tip de coronavirus.

*La 3 aprilie - a decedat o angajată a Substației Medicale Urgente din Soroca, testată cu Covid-19 printre primii colaboratori ai instituției. Femeia activa în calitate de medic și avea 65 de ani, fiind spitalizată la data de 26 martie.

*La 5 aprilie - autoritățile anunță decesul medicului radiolog, Valeriu Pripa, care activa în cadrul clinicii private Repromed, în vârstă de 59 ani. Medicul a fost internat pe data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă, confirmat diagnosticul de COVID-19.

*La 16 aprilie - a decedat o asistentă medicală de la Spitalul Raional Fălești. Femeia avea 68 de ani.

*La 28 aprilie - O femeie, anterior angajată în calitate de bufetieră la Spitalul din Soroca, a decedat din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19.

*La 1 mai - autoritățile anunță decesul medicului traumatolog, Igor Cheptea , care activa în cadrul Spitalului Raional Florești.

Până acum, în total în R. Moldova au fost confirmate 3.897 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre acestea, 1.272 cazuri au fost recuperate, iar 122 de cazuri s-au soldat cu decese. Numărul angajaților din sistemul de sănătate, infectați cu COVID-19 este în continuă creștere.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal