Reprezentații unei rețele de magazine duty free cer premierului să li se permită reluarea activității de comerț. Ce spune Poliția de Frontieră

Reprezentații unei rețele de magazine duty free cer premierului să li se permită reluarea activității de comerț. Ce spune Poliția de Frontieră

Reprezentanții rețelelor de magazine „Duty Free” s-au adresat premierului Ion Chicu cu o scrisoare în care se plâng pe faptul că le-ar fi fost împiedicată reluarea activității de comerț și dau vina pe reprezentanții Poliției de Frontieră. Mai mult, compania DFM, care a aparținut familiei Șor, afirmă că activitatea le e zădărnicită și din cauza unui punct din ultima dispoziție a CSE. 

„La 17 martie compania „DFM” a suspendat temporar activitatea magazinelor „Duty Free” pentru a reduce riscul de infectare a angajaților. Însă ținând cont de Dispoziția CSE nr 21 din 24 aprilie privind reluarea activității unităților de comerț cu amănuntul,[...] am decis reluarea activității începând cu 27 aprilie”, se arată în scrisoare companiei.

Din spusele DFM care deține mai multe magazine duty free, Poliția de Frontieră le-ar fi interzis angajaților magazinelor să desfășoare activități comerciale, fără anumite explicații sau acte, făcând referire la „un ordin verbal” din partea superiorilor.

Publicitate

„La 28 aprilie v-am adresat o sesizare și am solicitat să interveniți pentru a rezolva problema. În schimb, în loc să facilitați activitatea agenților economici, pentru a reduce impactul crizei, la 29 aprilie ați semnat Decizia 24 a CSE prin care se interzice reluarea comerțului „în aeroporturile și porturile internaționale și în punctele de trecere a frontierei. Cu alte cuvinte ați interzis reluarea comerțului în regim duty free”, se arată în scrisoare.

Reprezentanții Companiei „DFM” amintesc de declarațiile anterioare a premierului în care spunea că „ar închide compania” și amintesc de faptul că asigură salarii pentru angajați și vin cu donații pe timp de pandemie COVID-19.

Astfel, compania solicită premierului să dispună anularea restricțiilor prevăzute în punctul 4.1 al Dispoziției CSE din 29 aprilie și să permită activitatea de comerț a magazinelor.

La rândul lor, reprezentanții Poliției de Frontieră resping toate învinuirile ca fiind nefondate. Iar premierul Ion Chicu nu a venit cu o reacție în acest sens.

Aici menționăm că punctul 4.1. al Dispoziției CSE din 29 aprilie prevede că: „Se permite reluarea începînd cu data de 4 mai, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspîndirii infecţiei COVID - 19, a activităţilor de comerţ cu amănuntul a tuturor tipurilor de mărfuri şi produse prin unităţile comerciale, cu excepţia celor amplasate în centre comerciale, în pieţe (inclusiv pieţe auto), în aeroporturile şi porturile internaţionale şi în punctele internaţionale de trecere a frontierei de stat”.

În iarna acestui an, compania „DFM” SRL care, până în luna iunie 2019, a aparținut familiei Șor, a transmis o scrisoare adresată prim-ministrului Ion Chicu în care și-a exprimat indignarea în legătură cu declarațiile premierului privind intențiile autorităților de a închide magazinele duty free. Firma crede că „este vorba despre o urmărire abuzivă a companiei „DFM” SRL, fără o justificare juridică”, se arată în scrisoare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal