Primarul din Puhăceni, la piața din localitate: „Uitați-vă câtă neglijență! Sunt oamenii care mi-au dat mandat să-i apăr” (VIDEO)

Primarul din Puhăceni, la piața din localitate: „Uitați-vă câtă neglijență! Sunt oamenii care mi-au dat mandat să-i apăr” (VIDEO)

Primarul satului Puhăceni, raionul Anenii Noi, a ieșit într-o transmisie live pe Facebook, indignat de faptul că sătenii s-au adunat în număr mare la piața din localitate și neglijează regulile de profilaxie pe timp de pandemie. După o oră, au intervenit și oamenii legii. „Uitați-vă câtă neglijență! Aceștia sunt oamenii de la mine din sat care mi-au dat mandat să-i apăr”, a spus Veaceslav Plamadeala.

Primarul a venit la piața din localitate în dimineața zilei de sâmbătă. Numărul mare al localnicilor, care par să-și caute de treburi fără grijă, l-a nemulțumit. Bărbatul i-a îndemnat repetat să părăsească locul și să respecte regulile, unele persoane însă s-au arătat nemulțumite de cuvintele primarului.

„Este ora 8:23. Mă adresez către toți cei care mă vedeți acum în live. Vă arăt cum e viața la Puhăceni pe 2 mai. Le-am spus la toată lumea să stea la trei metri și să respecte toate măsurile de prevenție care sunt impuse de autorități.

Publicitate

Uitați-vă câtă neglijență! Aceștia sunt oamenii de la mine din sat care mi-au dat mandat să-i apăr. Să alerg pentru ei și să mă zbat la toate nivelurile ca să le fie bine. Dar ei nu au grijă de sănătatea oamenilor care trăiesc în acest sat. I-am rugat să meargă acasă. Ei nu înțeleg! Eu v-am zis: Vă rog frumos! Vă iubesc pe toți! Sau iubire asta-i numai când taci, rabzi și sufli în borș? Cred că dacă o să pună amenzi apoi o să înțeleagă toți”, s-a arătat nemulțumit primarul.

O oră mai târziu, la fața locului au intervenit oamenii legii: „Iată a venit și Poliția. Cred că aceasta e metoda cea mai bună de a vorbi cu oamenii. Cu toată stima pentru consăteni, uitați-vă cum înțeleg altfel oamenii când vine reprezentantul forței de ordine. Eu v-am zis – vă iubesc tare, dar cel mai mult mi-aș fi dorit să conlucrez cu dvs.”, a spus primarul într-un alt live pe Facebook.

AGORA amintește că la 12 martie curent Parlamentul a aprobat amenzile pentru încălcarea carantinei sau îndeplinirea greșită a fișelor epidemiologice, proiect de lege votat la 11 martie de Guvern. Astfel, a fost modificat Codul Penal și Codul Contravențional, iar cei care încalcă regimul de carantină instituit de autorități riscă amenzi sau răspundere penală.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal