Mișcări tectonice în PDM? Formațiunea s-ar fi întrunit într-o ședință, iar unele voci anunță plecarea lui Filip

Mișcări tectonice în PDM? Formațiunea s-ar fi întrunit într-o ședință, iar unele voci anunță plecarea lui Filip

Se pare că pe interiorul Partidul Democrat au loc schimbări care încă nu au fost făcute publice. Mai multe surse spun că membrii formațiunii s-ar fi convocat în ședință la sediul Parlamentului R. Moldova. Sâmbătă, deputatul PD, Eugeniu Nichiforciuc, anunța că ar „urma unele decizii în interiorul partidului”. Peste o zi, deschide.md publica un video în care cel din urmă a fost surprins, alături de Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi, dar și fostul director al SIS, Vasile Botnari, la o întâlnire la un hotel din capitală, la o întrevedere cu Alexandru Vâlcu, un personaj influent din anturajul lui Igor Dodon.

Luni dimineața, AGORA i-a contactat pe Dumitru Diacov și Eugeniu Nichiforciuc, însă niciunul nu a răspuns la apelurile noastre. Ulterior, am apelat pentru o reacție al lui Pavel Filip, însă nici liderul PD nu a comentat ultimele mișcări politice.

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a confirmat doar o eventuală întâlnire a democraților pe parcursul zilei de luni, pentru UNIMEDIA. „Noi vom avea discuții privind situația din PD și sper că acestea vor fi liniștite și gândite foarte bine. (...) Dar nu avem nevoie de alte rupturi, mai ales în situația aceasta pandemică grea, în care se află țara”, a spus Dumitru Diacov.

Publicitate

De menționat că mai devreme Nichiforciuc a sugerat că șeful Guvernului, Ion Chicu, s-ar putea reprofila din prim-ministrul socialiștilor, în premierul democraților. „De ce nu ați admite situația ca, după alegerile prezidențiale, domnul Chicu ar putea fi prim-ministru din partea PD?”, a întrebat Eugeniu Nichiforciuc în cadrul unui interviu acordat pentru UNIMEDIA.

...

Amintim că, pe 16 martie, socialiștii și democrații au semnat acordul de constituire a majorității parlamentare. Partidului Democrat i-au revenit cinci portofolii din Guvernul Chicu. Totodată, s-a convenit că, după prezidențiale, democrații vor prelua fie conducerea Parlamentului, fie conducerea Guvernului.

Totuși, PDM a pierdut și opt deputați. În februarie 2020, un grup de deputați PDM, format din Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici a anunțat că părăsește PDM și formează grupul Pro Moldova. La scurt timp, Gheorghe Brașovschi, fost democrat, s-a alăturat acestui grup. Cea mai recentă plecare din PD e cea a Ruxandei Glavan. Aceasta a părăsit formațiunea pe 1 mai.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal