Mai mulți locuitori ai unor suburbii nu au putut ajunge la muncă din cauza că unele microbuze nu au ieșit pe rută. Reacția autorităților

Mai mulți locuitori ai unor suburbii nu au putut ajunge la muncă din cauza că unele microbuze nu au ieșit pe rută. Reacția autorităților

Mai mulți locuitori ai suburbiilor au întârziat sau nu au ajuns deloc la locul de muncă după ce dimineață s-au pomenit că microbuzele care făceau legătura între zona în care locuiesc și oraș nu au ieșit pe linie. Despre aceasta a anunțat primarul Ion Ceban, în cadrul ședinței operative de la Primărie. Edilul a precizat că vinovați de situația creată ar fi consilierii care nu au fost de acord cu achiziționarea a 100 de autobuze care urmau să fie distribuite anume în suburbii.

„În multe zone ale orașului, unde nu există troleibuze și autobuze, circulau anterior microbuzele. Ieri am fost anunțati că nu vor ieși pe linie microbuzele 169. Unii consilieri municipali au preferat să facă polemici și nu s-au gândit la situațiile care pot să apară. Dacă atunci când am propus să achiziționăm 100 de autobuze, la începutul lunii iunie ele ar fi fost deja asamblate, iar acum suntem încă în faza dezbaterilor. Acum unde să se adreseze oamenii care nu pot merge la muncă? La consilieri?”, a declarat Ceban.

Edilul a subliniat că pentru a face față cererii din suburbii și din zonele mai greu accesibile, orașul ar avea nevoie de cel puțin 200 de autobuze, 100 cu capacitate mare și 100 cu capacitate mai mică, și de 40 de troleibuze.

Totodată, primarul a dat asigurări că toate unitățile de transport public care transportă pasageri în această perioadă sunt dezinfectate.

„Vom întreprinde toate măsurile pentru a echipa corespunzător taxatorii și șoferii. În autobuze este dezinfectant, iar troleibuzele vor fi dezinfectate la fiecare rotație”.

Cât despre amenzile care ar putea fi aplicate pasagerilor care nu respectă normele de siguranță, Ceban a declarat că decizia va fi luată de oamenii legii.

„Masca este obligatorie, indiferent dacă este mască medicinală sau mască improvizată din alte materiale de protecție, de unică folosință. Totodată, încărcătura autovehiculului nu trebuie să depășească 35 de călători. Rog atât poliția cât și Direcția Transport să manifeste maximă prudență. Ne dorim ca toți cetățenii să țină cont de aceste prevederi”, a precizat Ceban.

AGORA precizează că începând cu ziua de luni transportul public din capitală a început să circule în regim normal. Pasagerii sunt obligați să poarte măști și mănuși, în caz contrar riscă să fie amendați.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal