Pierderi de peste 20 de milioane de lei pentru RTEC. Cum a fost prima zi după ce transportul public și-a reluat activitatea, cu taxatori la bord (VIDEO)

Pierderi de peste 20 de milioane de lei pentru RTEC. Cum a fost prima zi după ce transportul public și-a reluat activitatea, cu taxatori la bord (VIDEO)

De astăzi, transportul public din capitală a revenit la programul obișnuit de lucru, după ce în perioada 01-03 mai și a sărbătorilor Pascale a fost sistat. Călătoriile pe parcursul întregii zile sunt asigurate cu prezența taxatorilor, iar pasagerii sunt obligați să achite costul biletului de călătorie.

Odată cu instituirea stării de urgență, șoferii de troleibuze au avut program redus de lucru, taxatorii au fost trimiși în concedii, iar călătoria a fost gratuită. Acest lucru a generat pierderi pentru RTEC.

Publicitate

Contactat de AGORA, șefului Regiei Transport Electric, Dorin Ciornîi, a declarat că „în luna martie au fost înregistrate pierderi de 9 milioane de lei, în aprilie - 12 milioane de lei”.

„În luna mai, activitatea transportului public a revenit la normal. Urmează municipalitatea să identifice cum vor fi acoperite aceste pierderi, dar cel mai probabil vor fi din bugetul de stat”, a spus Ciornîi.

Angajații RTEC care nu au ieșit la muncă în această perioadă au plecat în concediile nefolosite din anii precedenți. Atât cei care și-au luat concediu, cât și cei cărora le-a fost suspendat activitatea, au primit salariu de funcție, fără adaosuri și premii.

Măsurile pentru asigurarea securității taxatorilor, șoferilor și pasagerilor se iau în continuare de către Regia Transport Electric. Astfel, călătorii sunt obligați să își acopere gura și nasul cu o mască de protecție sau cu alte materiale, precum fularul sau eșarfa.

Citește și: Mai mulți locuitori ai unor suburbii nu au putut ajunge la muncă din cauza că unele microbuze nu au ieșit pe rută. Reacția autorităților

„Ceea ce ține de personalul liniar, aceștia au fost supliniți cu tot necesarul. Echipamentul unui conductor constă din vizieră, mască, mănuși și halat de protecție. După fiecare cursă se suplinesc dozatoarele cu dezinfectant din troleibuz. La stațiile terminus este dezinfectată unitatea de transport. Ușa din față rămâne blocată pentru a proteja conducătorul unității de transport”, a menționat Dorin Ciornîi.

În prezent, RTEC are 2570 de persoane angajate și dispune de un număr de 390 de troleibuze, dintre care 321 circulă zilnic pe străzile capitalei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal