Dumitru Diacov comentează întâlnirea politicienilor la un hotel din capitală: „Nu am făcut șașlîc, nu am avut zakuskă”

Dumitru Diacov comentează întâlnirea politicienilor la un hotel din capitală: „Nu am făcut șașlîc, nu am avut zakuskă”

Deciziile democraților după ședința din 4 mai se lasă așteptate. La ieșirea din clădirea Parlamentului, Dumitru Diacov și Pavel Filip au comentat superficial evenimentele pentru jurnaliștii tv8.md.  Iată ce spune președintele de onoare al PD despre întâlnirea cu deputatul Vladimir Andronachi, fostul director al SIS, Vasile Botnari, și cu Alexandru Vâlcu la un hotel din capitală.

Președintele de onaore al PDM, Dumitru Diacov susține că în seara zilei de duminică, 3 mai, era la o întâlnire cu Pavel Filip, când ar fi fost sunat de colegii săi care se aflau la un hotel, unde a și mers. „La hotel am discutat ceea ce am discutat și cu Pavel Filip. Nu am făcut șașlîc, nu am avut zakuskă…”, a spus Diacov pentru tv8.md. Democratul susține că Alexandru Vâlcu a ajuns ocazional la acea întâlnire și nu l-ar fi întrebat despre motivul prezenței lui.

Tot Diacov susține că la ședința de azi a democraților au fost discuții în contardictoriu. „A fost o discuție deschisă, foarte principială, cu luări de poziții, poate în contradictoriu, dar important e că acum suntem aici cu toții împreună”, a spus Dumitru Diacov.

Publicitate

Și Pavel Filip a confirmat că discuțiile au fost aprinse. Cât despre plecarea sa din funcția de președinte a partidului, Filip susține că nu au existat astfel de discuții, dar și că funcția îi este asigurată prin decizii oficiale.

„Ca să fie foarte clar, nu trebuie simplificate lucrurile. Chiar dacă avem discuții contradictorii există documente statutare ale partidului, care prevăd că președintele este ales de Congres, apoi există Consiliul Național, apoi Biroul Executiv…”, a spus liderul PD.

AGORA precizează că, luni dimineață, membrii Partidului Democrat s-au convocat în ședință la sediul Parlamentului R. Moldova. Sâmbătă, deputatul PD, Eugeniu Nichiforciuc, anunța că ar „urma unele decizii în interiorul partidului”. Peste o zi, deschide.md publica un video în care cel din urmă a fost surprins, alături de Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi, dar și fostul director al SIS, Vasile Botnari, la o întâlnire la un hotel din capitală, la o întrevedere cu Alexandru Vâlcu, un personaj influent din anturajul lui Igor Dodon.

Ulterior, pe anumite canale de Telegram au apărut zvonuri precum că Pavel Filip ar putea fi eliminat din fruntea PD.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal