Usatîi susține că la ședința PD s-ar fi încercat excluderea lui Nichiforciuc din partid: „S-a propus vot secret”

Usatîi susține că la ședința PD s-ar fi încercat excluderea lui Nichiforciuc din partid: „S-a propus vot secret”

La ședința din 4 mai a PDM, liderul partidului, Pavel Filip ar fi avut intenția de-al exclude din formațiune pe Eugeniu Nichiforciuc. În acest scop s-ar fi inițiat un vot secret, care însă n-ar fi avut loc, așa cum procedura n-ar fi fost susținută de majoritatea celor prezenți la ședință. Declarațiile aparțin primarului de Bălți, Renato Usatîi și au fost făcute la emisiunea „Politica” la TV8.

„Azi, la ședința PD, a învins Igor Dodon. Pavel Filip a mers cu gândul că Nichiforciuc trebuie exclus din PD. El a înțeles că mulți deputați se vor teme deschis să voteze și a propus vot secret. Din toți cei în jur de 20 de membri prezenți, doar opt au votat pentru vot secret și acesta n-a trecut. Filip s-a supărat și abia l-au ținut să nu plece. Vreau ca miercuri să vină să povestească tot. Oamenii îl vor înțelege”, a spus Renato Usatîi.

Puțin mai devreme, întrebat dacă în PD ar exista o confruntare dintre două echipe, una fiind condusă de Eugeniu Nichiforciuc, liderul democraților, Pavel Filip, a menționat că deși există contradicții, consideră procesul ca fiind unul firesc:

„Nu cred că există două echipe. Este o situație firească, pentru că nu eu am format această echipă, și oamenii sunt diferiți cu viziuni diferite, de asta ne ia mai mult timp pentru a ajunge la un numitor comun”, a spus Pavel Filip în cadrul aceleiași emisiuni.

Publicitate

Aici ținem să menționăm că Pavel Filip nu a comentat deocamdată declarația primarului de Bălți cu privire la intenția de-al exclude din partid pe Eugeniu Nichiforciuc.

Totodată, edilul de Bălți susține că la întâlnirea de duminică la un hotel din capitală unde a participat și președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, s-ar fi discutat și ce e de făcut ca Nichiforciuc să nu fie exclus din partid, iar Pavel Filip ar fi știut acest lucru.

La rândul său, Pavel Filip spune că nu a fost invitat la această întâlnire și consideră discuțiile colegii de coaliție trebuie să aibă loc în alte circumstanțe:

„Și această întâlnire a fost subiectul unor discuții pe care le-am avut astăzi (4 mai) în fracțiune. Nu salut astfel de întâlniri pentru că cu PSRM trebuie să discutăm instituțional. Nu cred că au fost discuții despre business apropiat de politic. Cunosc eforturile domnului Diacov care vrea să mențină această echipă nu mai puțin ca mine”, a spus Filip.

Amintim că tot azi membrii PD s-au întrunit în ședință care a durat aproape șapte de ore. Liderul PD, Pavel Filip, le-a spus jurnaliștilor că, în cadrul reuniunii, au fost abordate mai multe subiecte: „S-au supus analizei plecările unor colegi din partid. Am făcut și concluziile necesare. Un subiect important a fost și activitatea noastră în coaliția de guvernare, relația noastră cu partenerii de guvernare”, a spus liderul PD. Cât despre plecarea sa din conducerea formațiunii, Filip a ținut să nege că acest subiect ar fi fost discutat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal