Un cuplu de moldoveni au dezvoltat soluție de telemedicină. Proiectul a fost înscris la cel mai mare hackathon european de inovații

Un cuplu de moldoveni au dezvoltat soluție de telemedicină. Proiectul a fost înscris la cel mai mare hackathon european de inovații

Un proiect de telemedicină, elaborat de un cuplu de moldoveni, a participat la cel mai mare hackathon organizat de Consiliul European pentru Inovare – #EUvsVirus. Evenimentul a adunat peste 20.000 de participanți din țările comunității europene și a avut ca scop identificarea unor soluții de viitor pentru a ajuta Europa să-și revină după pandemia generată de COVID-19.

Start-up Tele.MedicalTourism.Review a fost creat de Nicoleta și Sergiu Nagailic și a fost printre cele 2150 de inițiative care s-au înscris la hackathon. Soluția digitală este o platformă ce permite pacienților care nu au acces la servicii medicale complexe sau integrative, să găsească tratamente și să ajungă la instituțiile medicale. Mai mult, aplicația îi ajută pe pacienții să identifice calitatea clinicii sau spitalului disponibil să le acorde suportul, prin diferite înregistrări, calificări, acreditări și recenzii de la alți pacienți.

Sergiu Nagailic, creator al aplicației Tele.MedicalTourism.Review susține că invitație de a participa la hackathonul #EUvsVirus a venit după ce anterior au luat parte la un proiect de accelerare.

Publicitate
...

În contextul pandemiei de COVID-19, platforma online a fost completată cu un set de funcționalități de comunicare care, pe termen lung va ajuta atât pacienții cât și furnizorii de servicii mediale. Astfel, printre noile opțiuni apărute după participarea la concursul european, se numără:

· Un sistem de setare a programărilor, care permite pacienților să seteze o ora pentru o convorbire online cu un medic sau chiar o programare reală la una dintre clinicile membre ale platformei;

· Live-chat, care permite pacienților să vorbească direct cu spitalele, iar instituțiilor medicale să gestioneze mai ușor solicitările;

...

„Am acționat pentru că suntem de părere că accesul la medicină, prin intermediul componentei sale online, trebuie să fie accesibilă nu doar la nivel național și să nu fie limitată doar la un număr minim de spitale. Ne dorim ca pacienții noștri să poată vorbi cu un doctor online, pe chat, audio sau video. Acum, ne aflăm la etapa de identificare a partenerilor de dezvoltare pentru implementarea până la capăt a soluției noastre”, susține creatoarea aplicației Tele.MedicalTourism.Review, Nicoleta Nagailic.

Soluția inovată de telemedicină cross-border Tele.MedicalTourism.Review este încurajată să se dezvolte și de proiectul TEKWILL, care contribuie la crearea oportunităților de dezvoltare a antreprenoriatului în Moldova, inclusiv prin facilitarea accesului la resurse și crearea conexiunilor necesare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal