AGORA, inclusă în Cartea albă a mass-mediei din Republica Moldova. Citește istoria redacției noastre

AGORA, inclusă în Cartea albă a mass-mediei din Republica Moldova. Citește istoria redacției noastre

Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat în contextul Zilelor Libertății Presei Cartea albă a mass-mediei din Republica Moldova, ce conține istoriile a nouă instituții de presă care, de-a lungul anilor, au reușit să se dezvolte și să facă față provocărilor, trasnmite media-azi.md. Printre aceste instituții se numără și portalul AGORA, cu mâna pe pulsul evenimentelor.

http://media-azi.md/

Dacă orașele Greciei Antice aveau renumitele agora – piețele publice unde se concentra viața civică, se dezbăteau problemele comunității și se luau decizii importante, de șase ani Republica Moldova o are pe-a sa, materializată într-o instituție media online care s-a impus prin știri la minut pe subiecte de ultimă oră, texte live din epicentre fierbinți, o diversitate de produse multimedia și un șir de evenimente care au adunat în timp mii de oameni.

Portalul Agora a fost lansat în februarie 2014, pe vremurile când fondatorii Unimedia – Dumitru Ciorici, Tudor Darie, Sergiu și Vasile Galușcă – și jurnalista Victoria Dumbravă considerau că publicului din Republica Moldova îi lipsește un portal de știri economice, cu informație despre și pentru comunitatea de afaceri. La scurt timp după ce proiectul a fost pus pe roate, echipa a înțeles că e nevoie de mai mult decât atât, mai ales într-o țară în care domeniul economic cuprinde un areal restrâns și, de cele mai multe ori, se intersectează inevitabil cu cel politic sau social.

„Generaliștii” care au pornit de la Economie

Publicitate

„A fost cam în perioada în care a izbucnit subiectul cu furtul miliardului și n-aveai cum să relatezi despre acest furt fără să intri în detalii de ordin politic. Treptat am devenit generaliști, un site de știri cu două direcții de activitate: actualitatea, știrile care se dau rapid, și materiale de autor prin care încercăm să venim cu propria agendă, să impunem noi subiecte ce merită urmărite, discutate, analizate”, explică Victoria Dumbravă, redactora-șefă a portalului.

De altfel, dacă vrem să aflăm ce s-a mai întâmplat în țară în ultimele ore, Agora va fi, cu siguranță, printre primele opțiuni. Iar dacă vom merge în redacție, vom descoperi o echipă de oameni cu mâna pe pulsul evenimentelor, insistenți în a obține informații veridice și a le oferi cititorilor în timp util. Sunt o echipă de tineri entuziaști, nonconformiști, energici și neînfricați, care dau viață cu ușurință ideilor.

Așa au apărut în timp buletinele de sinteză cu cele mai importante noutăți ale zilei; „porțiile de știri” expediate zilnic abonaților pe email; interviurile sau proiectele cu tentă umoristică realizate în diferite formate; podcastul „Bilet în Parlament”, proiectele „Nota de plată”, care abordează experiența antreprenorilor și companiilor de succes, și „Oameni ca tine” – o simbioză de video și text ce relatează istorii umane care inspiră.

Cartea albă a mass-mediei din Republica Moldova

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal