În prezent, autoritățile evaluează suprafața culturilor agricole afectate și estimează pagubele.
În același context, în perioada 30 aprilie – 3 mai curent, când au fost înregistrate ploi puternice cu descărcări electrice, Unitățile speciale Edineț, Soroca, Sîngerei, Cornești, Călărași și Ceadâr-Lunga au efectuat operațiuni de influenţe active, fiind tratate cu agent activ 172 de nori cu pericol de grindină.
Conform datelor Serviciului Special pentru Influențe Active asupra Proceselor Hidrometeorologice în zona de protecție sunt incluse 25 de raioane din nordul, centrul și sudul țării, iar eficacitatea lucrărilor antigrindină este demonstrată anual prin scăderea constantă a gradului de afectare a suprafețelor protejate, în comparație cu suprafețele neprotejate.
De asemenea, specialiştii susţin că eficacitatea de lansare a rachetelor antigrindină este de 75 - 90%, acesta fiind unul dintre cele mai înalte indicatoare din toate celelalte metode de protecție.
Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.