Campania „Școală fără bullying” creată de elevi, continuată pe timp de pandemie

Campania „Școală fără bullying” creată de elevi, continuată pe timp de pandemie

Membrii Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic s-au întrunit în cadrul celei de-a doua sesiune online a celui de-al patrulea atelier al Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic (CNE ÎPT). Subiectul vizat în cadrul discuției a fost despre contribuția elevilor la dezvoltarea unei școli unde fiecare coleg să fie respectat și acceptat așa cum este.

...

„Mulți, atât elevi, cât și profesori, nu știu ce înseamnă cuvântul bullying. Prin intermediul acestei campanii, avem ocazia să explicăm fenomenul pe înțelesul fiecăruia.”, a menționat Roman Duminică, elev la Școala Profesională nr. 1 din Bălți.

Publicitate

„Oricât de diferite au fost opiniile noastre în timpul discuției, totuși am ajuns la o concluzie comună: Bullyingul trebuie oprit, iar scopul nostru este să-i facem pe cât mai mulți oameni să înțeleagă asta.”, a spus Tatiana Gîrneț, elevă la Școala Profesională nr. 2 din Cahul.

Facilitatorul în cadrul CIDDC, Iosif Moldovanu, a afirmat că „membrii CNE ÎPT au un angajament civic puternic și de durată”.

„Ei au inițiat această campanie, iar Gheorghe, de la Platforma Copiilor, a surprins procesul prin fotografie. Imaginile și mesajele elaborate de tineri sunt rezultatul unei munci îndelungate, desfășurate în mai multe sesiuni offline și online de la finele anului 2019 până în prezent. Scopul lor este să provoace discuții pe tema bullyingului, să sensibilizeze elevii pe această temă, să mobilizeze participarea cadrelor didactice la prevenirea fenomenului”, a menționat Iosif Moldovanu.

Acțiunea a fost inițiată de CNE ÎPT, susținută de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Fundația Liechtenstein Development Service (LED), Asociația „Educație pentru Dezvoltare” (AED), Școala Profesională nr. 5 din Chișinău, facilitată de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) și ghidată de psihologul Sergiu Toma.

Amintim că membrii CNE ÎPT au lansat, la 18 februarie 2020, prima lor campanie de prevenire a bullyingului în instituțiile de învățământ, după mai multe discuții cu elevi, profesori și psihologi din școli profesionale, colegii, centre de excelență.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal