Aproape 25% din numărul total de cazuri COVID-19 sunt lucrători medicali. Sunt confirmate încă 19 îmbolnăviri

Aproape 25% din numărul total de cazuri COVID-19 sunt lucrători medicali. Sunt confirmate încă 19 îmbolnăviri

Numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 ajunge la 1.074 de cazuri. Aceasta după ce la 5 mai, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a anunțat alte 19 îmbolnăviri.

Dintre cele 19 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul angajaților din Sănătate, patru persoane activiază în calitate de medici, 10 persoane sunt asistenți medicali, iar cinci persoane fac parte din persoanlul tehnic.

Prezentare - Ministerul Sănătății

Astfel, până la 5 mai, 1.074 de lucrători medicali s-au infectat cu noul virus: 260 de medici, 391 de asistenți medicali, 345 de cazuri în rândul personalului auxiliar, 60 de felceri, 17 farmaciști și un paramedic.

Autoritățile anunță că până acum s-au însănătoșit 352 de lucrători medicali.

AGORA amintește că de la începutul pandemiei în R. Moldova au decedat din cauza COVID-19 șase lucrători medicali: doi asistenți, trei medici și o bufetieră.

Iată cele șase cazuri:

Publicitate

*La 27 martie - o asistentă medicală ce activa în cadrul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a murit după ce, la 19 martie, a fost testată pozitiv cu noul tip de coronavirus.

*La 3 aprilie - a decedat o angajată a Substației Medicale Urgente din Soroca, testată cu Covid-19 printre primii colaboratori ai instituției. Femeia activa în calitate de medic și avea 65 de ani, fiind spitalizată la data de 26 martie.

*La 5 aprilie - autoritățile anunță decesul medicului radiolog, Valeriu Pripa, care activa în cadrul clinicii private Repromed, în vârstă de 59 ani. Medicul a fost internat pe data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă, confirmat diagnosticul de COVID-19.

*La 16 aprilie - a decedat o asistentă medicală de la Spitalul Raional Fălești. Femeia avea 68 de ani.

*La 28 aprilie - O femeie, anterior angajată în calitate de bufetieră la Spitalul din Soroca, a decedat din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19.

*La 1 mai - autoritățile anunță decesul medicului traumatolog, Igor Cheptea , care activa în cadrul Spitalului Raional Florești.

Menționăm că după ce la 5 mai autoritățile au anunțat alte 115 cazuri de COVID-19, numărul total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemiei în R. Moldova, ajunge la 4.363 de cazuri, dintre care 2683 sunt cazuri active. De asemenea, autoritățile anunță decesul a încă patru persoane, bilanțul total ajungând la 136 de victime.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal