Marea Britanie este interesată de procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Declarații în acest sens au fost făcute de Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, E.S. Steven Fisher, în cadrul unei întâlniri cu viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic. În cadrul întâlnirii au mai fost abordate subiecte precum: perspectivele Pachetului Berlin Plus, respectarea drepturilor omului în regiune, situația pe dimensiunea de securitate.
Viceprim-ministra a vorbit despre ultimele evoluții dictate de pandemia Covid-19, accesul la asistență medicală a cetățenilor Republicii Moldova din regiunea transnistreană și instalarea a peste 20 de posturi ilegale în Zona de Securitate prin acțiunile unilaterale ale Tiraspolului sfidând libera circulație și drepturile omului.
Totodată, Cristina Lesnic a subliniat că este în dialog cu actorii din formatul 5+2 și partenerii interesați în promovarea drepturilor omului și că rămâne deschisă pentru dialog.
Părțile au discutat viitorii pași în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, inclusiv din perspectiva eventualei asistențe prin intermediul programelor de asistență bilaterală oferite Republicii Moldova de către Guvernul britanic.
Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!
Vezi și aceste știri

Alți șapte medici, originari din regiunea transnistreană, vor primi cazare în localitățile de pe malul drept

OSCE refuză convocarea unei ședințe de urgență în formatul 5+2. Guvernul solicită de la OMS o vizită în regiunea transnistreană

După ce OSCE a refuzat organizarea ședinței în formatul „5+2”, șeful Misiunii în Moldova spune că „dialogul trebuie să continue”
Advertoriale

Lansarea proiectului „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova)”

Maib continuă să primească plata pentru serviciile Orange și Moldcell cu 0 lei comision la terminalele de autoservire maib
