Chirtoacă nu-i de „jină”? Liderul PL spune că nu i-a îndemnat pe oameni să-l huiduiască pe Chicu

Chirtoacă nu-i de „jină”? Liderul PL spune că nu i-a îndemnat pe oameni să-l huiduiască pe Chicu

După ce a fost acuzat că Ambasadorul României că s-ar face responsabil de huiduielile care au avut loc, astăzi, la adresa premierului, Ion Chicu, liderul liberal a ținut să explice situația. Prin intermediul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook, Dorin Chirtoacă a precizat că el i-a îndemnat pe unioniști să nu facă gălăgie, dar oamenii nu l-au ascultat și și-au spus păsul.

„Huiduielile care au fost erau mai mult în adresa lui Dodon. Chicu a făcut multe bădărănii, dar cred că va veni ziua când Chicu se va dezice de Dodon și va spune mai multe despre cum Dodon și-a bătut joc de el. Incidentul care a avut loc a constat în faptul că mulțimea adunată l-a huiduit pe Chicu și cumva a afectat ceremonia oficială. În acel moment a venit ambasadorul României și s-a arătat nemulțumit, ne-a certat acolo, de față cu toată lumea. Îl înțeleg, dar nu este vina nimănui. Eu m-am adresat mulțimii să nu huiduim, să nu scandăm, să stăm în liniște. Oamenii nu au putut fi opriți”, a spus Chirtoacă.

AGORA amintește că ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, a criticat mulțimea care a început să scandeze „Rușine” în momentul în care premierul Ion Chicu și-a făcut apariția la ceremonia de înmânare a lotului umanitar oferit de România. Oficialul a rugat răspicat oamenii să înceteze și a menționat că Dorin Chirtoacă e responsabil de această situație neplăcută.

Precizăm că astăzi cele 20 de camioane pline cu ajutor umanitar din partea României au ajuns în R. Moldova, însă nu în Piața Marii Adunări Naționale, ci sub podul din cartierul Telecentru, pe șoseaua Hîncești. Decizia a fost întâmpinată cu unele critici din partea câtorva politicieni din opoziție, care au spus că aceasta nu este o întâmpinare pe măsură.

Amintim că lotul constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere, 5.000 de ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2.800 de cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și circa 80.000 de litri de alcool sanitar.

Publicitate

Guvernul României a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 16,5 milioane de lei românești, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal