Dodon, despre decizia Înaltei Curți: „Constatăm că judecătorii CC au demonstrat că susțin interesele clanurilor politice”

Dodon, despre decizia Înaltei Curți: „Constatăm că judecătorii CC au demonstrat că susțin interesele clanurilor politice”

Președintele Igor Dodon califică decizia Curții Constituționale în privința acordului de împrumut încheiat cu Guvernul Federației Ruse ca fiind o lovitură pentru cetățeni și amintește că acest lucru va afecta salariații și pensionarii. Mai mult, șeful statului susține că judecătorii care au luat decizia ar apăra interese politice și promite că inițiatorii contestațiilor cu privire la creditul rusesc vor răspunde în fața oamenilor.

„Decizia CC de a suspenda suportul financiar pe care R. Moldova urma să-l primească din Federația Rusă este o lovitură dură aplicată milioanelor de moldoveni care așteptau ajutor din acești bani. Partidele de opoziție împreună cu cele oligarhice care au contestat acest suport financiar la CC, au obținut astăzi o Hotărâre cinică, împotriva propriilor cetățeni, în încercarea lor de a-i lăsa fără bani, de a nu permite statului să-i ajute”, scrie președintele pe pagina sa de Facebook.

„Această decizie politizată afectează în mod direct salariații, pensionarii, sistemul medical, mediul de afaceri, întreaga economie, care avea acum nevoie de resurse financiare pentru a ieși din criza în care se află după această lungă perioadă de pandemie. Banii suspendați astăzi de CC trebuiau deja să fie în economie, să ajungă la oameni”, mai notează președintele.

Igor Dodon susține că jucătorii CC ar apăra interese politice

Publicitate

„Este îngrijorător să constatăm că judecătorii CC care au susținut anularea sprijinului financiar din Federația Rusă au demonstrat că susțin interesele clanurilor politice, nu interesele și nevoile cetățenilor.

Avem acum un semnal foarte clar și dovada că scopul schimbărilor recente din această instituție a fost politizarea instituției fundamentale a statului și transformarea ei într-un instrument de luptă politică. Constatăm o posibilă revenire la metodele prin care CC activa înainte de iunie 2019, când instituția se afla în captivitatea unor grupări politice și oligarhice, iar astăzi cei care își manifestă influența asupra instituției sunt inclusiv o parte din cei care o țineau în captivitate atunci, foștii deputați PDM”, scrie Dodon.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal