Liderii forțelor politice care au sesizat CC în privința creditului rus mulțumesc magistraților pentru curaj: „Este „ziua zero” pentru justiția din R. Moldova”

Liderii forțelor politice care au sesizat CC în privința creditului rus mulțumesc magistraților pentru curaj: „Este „ziua zero” pentru justiția din R. Moldova”

Liderii forțelor politice care au sesizat la Curtea Constituțională acordul de împrumut cu Federația Rusă vin cu reacții la decizia magistraților Înaltei Curți. Aceștia consideră că judecătorii au dat dovadă de curaj și obiectivitate când au luat decizia.

„CC a decis că prevederile contravin legii supreme, Constituția”

„Curtea Constituțională le-a dat dur peste obraz guvernanților actuali, din nou, de această dată declarând acordul privind împrumutul rusesc neconstituțional. Faptul că unele prevederi ale acestui acord pun în pericol securitatea economică a țării era evident de la bun început. CC a decis că acestea contravin și legii supreme, Constituției”, a scris pe pagina sa de Facebook lidera PAS, Maia Sandu.

Publicitate

„Decizia judecătorilor CC, în condițiile unor presiuni politice și oligarhice fără precedent, demonstrează că legea începe să producă efecte în beneficiul oamenilor, în beneficiul întregului nostru popor. Judecătorii nu s-au temut și nu s-au lăsat intimidați, ci au judecat având în mâini Constituția R. Moldova, iar acest moment este, în opinia mea, definitoriu pentru ceea ce urmează.

[...] Începând de astăzi, 7 mai 2020, o zi încărcată cu atât de multă semnificație, Republica Moldova intră într-o nouă etapă a existenței sale. Consemnez, cu modestia și mândria de a fi cetățeanul acestei țări minunate, că între politicienii corupți, mincinoși și oportuniști, pe de o parte, și poporul nostru care are atât de mare nevoie de libertate și dreptate, a intervenit litera legii”, scrie pe pagina sa de Facebook, Andrei Năstase.

„Judecătorilor CC au rezistat presiunilor și intimidărilor fără precedent”

Iar liderul grupului parlamentar Pro Moldova a mulțumit atât judecătorilor, cât și colegilor din opoziția parlamentară.

„O nouă victorie în apărarea democrației și suveranității țării! Felicitări judecătorilor CC pentru curaj, au rezistat presiunilor și intimidărilor fără precedent. Opoziția parlamentară a reușit să oprească fărădelegile guvernării. Împreună am dat peste cap tranzacționarea țării.

Mulțumesc și felicit colegii din opoziția parlamentară, din PAS și Platforma DA care au stat alături de noi pe această baricadă a constituționalității pentru o cauză dreaptă”, scrie liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu.

Amintim că la 7 mai acordul de creditare dintre Federația Rusă și Republica Moldova a fost declarat neconstituțional. După mai bine de 10 ore de discuții și deliberări, magistrații Curții Constituționale au declarat înafara legii atât proiectul Acordului, Legea votată de Parlament, cât și Hotărârea aprobată de Guvern.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal