Partidul Șor se alătură blocului anti-guvernamental, idee lansată de Candu

Partidul Șor se alătură blocului anti-guvernamental, idee lansată de Candu

Partidul Șor anunță că devine parte componentă a blocul anti-guvernamental, idee lansată vineri dimineața de grupul Pro Moldova, condus de Andrian Candu. Declarația partidului se conține într-un comunicat de presă, iar P. Șor îndeamnă „toate forțele opoziției democratice să se alăture noii structuri”.

„Partidul Șor constată că actuala guvernare este subjugată intereselor personale, de natură electorală a liderului de facto al PSRM, Igor Dodon, care urmărește doar scopuri politice și de îmbogățire personală și de grup, în detrimentul țării și cetățenilor. Având în vedere, fortificarea regimului dictatorial al lui Igor Dodon, derapajele anti-democratice ale guvernării, încălcările tot mai frecvente ale drepturilor și libertăților cetățenilor, situația tot mai dezastruoasă a economiei, incapacitatea de a proteja cetățenii de infectare în masă cu noul coronavirus, Partidul Șor consideră că actuala coaliție, în frunte cu Igor Dodon, nu mai are nici dreptul moral, nici legal de a continua să guverneze Republica Moldova”, scrie formațiunea într-un comunicat.

În acest context, P. Șor a anunțat că salută apelul lui Andrian Candu privind crearea unui bloc anti-guvernamental.

Publicitate

Citește și: Patru deputați mai țin PDM în majoritatea parlamentară. Câte mandate are opoziția

„Considerăm că în situația actuală disputele politice între forțele opoziției, supărările și frustrările politice trebuie lăsate deoparte, scopul primordial al tuturor partidelor fiind salvarea Republicii Moldova de un regim dictatorial, corupt și incompetent. De aceea, Partidul Șor devine parte componentă a blocul anti-guvernamental. Îndemnăm toate forțele opoziției democratice să se alăture noii structuri”, mai spune formațiunea.

Amintim că, vineri dimineața, Pro Moldova a făcut apel către opoziție să se consolideze pentru a forma un bloc anti-guvernamental. Potrivit declarației adresate membrilor din opoziție, Pro Moldova afirmă că Guvernul Chicu a eșuat în repetate rânduri, mai ales în perioada stării de urgență. Astfel, grupul face apel la unitate cu scopul de a debarca actuala guvernare.

Alți reprezentanți ai opoziției parlamentare nu au comentat, deocamdată, apelul lui Candu.

De menționat că democrații au vorbit, în repetate rânduri, că plecarea grupului Candu a fost coordonată cu fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și fostul primar al orașului Orhei, Ilan Șor.

Șor a negat, ulterior, această afirmație. „Pavel Filip își dorește foarte mult să dea vina pe cineva, însă eu cred că aici el e vinovatul”, spunea fostul deputat.

La început de martie, Candu declara că „Partidul Democrat din Moldova va dispărea de pe arena politică, dacă va face coaliție cu PSRM”. La fel, Candu ar fi sigur că aproximativ 10 deputați din PD ar fi împotriva unei coaliții cu socialiștii.

Vineri dimineața, patru deputați democrați au anunțat că pleacă din PD.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal