Socialiștii afirmă că „Moldova e sub asediul unei grupări oligarhice” și se arată „oricând gata de anticipate”

Socialiștii afirmă că „Moldova e sub asediul unei grupări oligarhice” și se arată „oricând gata de anticipate”

Partidul Socialiștilor (PSRM) a dat o notă plecărilor din Partidul Democrat, formațiune cu care se află în coaliție de guvernare. Socialiștii susțin că plecările democraților „fac parte din strategia oligarhilor fugari, care vor să subjuge țara din nou”. Formațiunea a mai punctat că nu va accepta o majoritate „creată din transfugi”, dar în orice moment e „gata pentru a merge la anticipate”.

„Partidul Socialiștilor constată că Republica Moldova este sub asediu din partea unei grupări oligarhice. Cei care au furat miliardele din sistemul bancar și din bugetul țării, cei care au furat Aeroportul și alte proprietăți ale statului, cei care au capturat Moldova, până acum un an, doresc să se revanșeze și să recapete controlul asupra țării. Mai multe decizii ale Curții Constituționale, inclusiv cea de joi, prin care a fost anulat creditul rusesc în valoare de 200 de milioane de euro, fac parte din strategia oligarhilor fugari, care vor să subjuge țara din nou. Din același arsenal fac parte și plecările din majoritatea guvernamentală”, susțin socialiștii.

Printr-un comunicat de presă, partidul și-a reiterat sprijinul față de Guvernul Chicu, cu un apropo.

„În același timp, declarăm că suntem oricând gata pentru a merge la alegeri parlamentare anticipate, care pot fi organizate împreună cu cele prezidențiale, în toamna acestui an. Noi nu vom accepta o majoritate croită din transfugi, așa cum practică oligarhii, cumpărând deputați, precum cartofii la piață. Nu vom accepta, sub nicio formă, o majoritate cu deputații de talia lui Candu și Șor, exponenții direcți ai grupării oligarhice, care au furat și au sărăcit Moldova”, mai afirmă cei din PSRM.

Pecizăm că majoritatea parlamentară PDM-PSRM a rămas cu 54 de deputați, dintre care PD mai are 17. Ceea ce înseamnă că, dacă se mai golesc patru fotolii din fracțiunea Partidului Democrat, majoritatea parlamentară se dizolvă.

Se întâmplă după plecarea a patru deputați democrați din PD, pe 8 mai. Tot vineri, Pro Moldova a făcut un apel la unitate, adresat opoziției parlamentare. Până în prezent, fracțiunea Partidului Șor a acceptat oferta Pro Moldova și a anunțat că devine parte componentă a „blocului antiguvernamental”.

Publicitate

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal