Donație în valoare de 155 de mii de euro pentru raioanele Cahul și Ungheni

Donație în valoare de 155 de mii de euro pentru raioanele Cahul și Ungheni

Raioanele Ungheni și Cahul au beneficiat de o donație în valoare de 155 de mii de euro pentru prevenirea violenței în familie și în bază de gen în contextul pandemiei COVID-19. Ajutorul va fi distribuit în 70 de localități și este destinat echipelor multidisciplinare din aceste raioane, care au ca sarcină să combată și să prevină violența domestică și familiilor cu copii din grupul de risc. Asistența materială vine din partea Uniunii Europene și este implementată de către UN Women și UNICEF.

Donația cuprinde 9.000 de litri de dezinfectant, șervețele umede, 1.100 de mănuși 21 de mii de măști reutilizabile destinate pentru circa 550 de persoane care activează în echipele multidisciplinare din raioanele Ungheni și Cahul și 90 de termometre cu infraroșu, care vor fi distribuite întâi în raionul Cahul, unde sunt înregistrate mai multe focare de COVID-19.

De asemenea, familiile vulnerabile vor beneficia de pachete igienice și alimentare, iar copii vor primi materiale educaționale, cărți de citit și pentru activități.

Publicitate

„Această donație vine în contextul susținerii familiilor vulnerabile, să le asigurăm accesul la servicii de calitate, să-i ajutăm prin consiliere și să depășească situația de dificultate. Este important ca această solidaritatea să fie resimțită la toate nivelurile, astfel încât fiecare să se simtă ca este in siguranță”, a menționat Secretara de stat, Djulieta Popescu.

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko a susținut că în această situație cei vulnerabili trebuie să fie protejați pentru a face față riscurilor, iar situația să devină mai ușoară.

„Prin această asistență pentru 70 de localități vrem sa susținem cu pachete alimentare, materiale educaționale pe cei care au nevoie. Sperăm că aceasta ajută și va diminua cazurile de violență, iar societatea va devine mult mai bună”, a mai adăugat Ambasadorul UE la Chișinău.

În cadrul briefing-ului de presă, reprezentantul UN Women în Moldova, Peterson Magoola a făcut un apel către autorități, Guvernul Republicii Moldova și către partenerii de dezvoltare.

„Întrucât în urma consultării cu societatea civilă s-a aflat că numărul de cazuri violenta este în creștere, vrem să facem un apel către autorități să ia măsurile necesare de monitorizare a cazurilor de violență și să asigure protecția femeilor și fetelor, acestea să fie să fie înscrise sau să participe în procesul de luare a deciziilor care le privesc”, a susținut Peterson Magoola.

Mai mult, Reprezentantul UN Women în Molodva a cerut ca femeile, care au avut o afacere și au suferit în urma pandemiei create de COVID-19, să fie vizate în planurile de recuperare în urma crizei.

Produsele din cadrul suportului oferit au fost procurate de la producătorii locali pentru a susține antreprenorii din Republica Moldova în contextul crizei provocate de pandemie cu COVID-19.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal