Ziua Europei, marcată timp de o lună la TV, Radio și online. Anul acesta publicul va putea urmări evenimentele și activitățile de acasă

Ziua Europei, marcată timp de o lună la TV, Radio și online. Anul acesta publicul va putea urmări evenimentele și activitățile de acasă

Anul acesta, Ziua Europei va avea loc online, cu o agendă de activități pentru publicul din Republica Moldova. Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre UE acreditate în Republica Moldova și Ambasadele țărilor Parteneriatului Estic, organizează pe parcursul lunii mai o serie de evenimente educaționale, culturale și interactive. Astfel, Ziua Europei este marcată în Republica Moldova timp de o lună la TV, Radio, online.

Programul va include evenimente online, inclusiv activități educaționale pentru copii, tineri și alte categorii de public, care își propun să informeze despre cooperarea dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Prin această inițiativă, Uniunea Europeană marchează valorile europene, în pofida situației pline de provocări.

„Ziua Europei marchează valorile care au stat la bazele formării Uniunii Europene și care, timp de 70 de ani de la Declarația Schuman, au guvernat, prin solidarizare și unitate, Statele Membre. Solidaritatea este pilonul pe care se bazează funcționarea Uniunii Europene, fiind aplicată în mod special și în relația cu Republica Moldova. Pandemia de Coronavirus cred că a demonstrat mai mult ca niciodată că doar prin solidarizare, putem să facem față oricărei provocări și să devenim și mai puternici.”, declară Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Publicitate

Agenda evenimentelor dedicată Zilei Europei demarează în data de 5 mai la TV și Radio, urmată de o serie de evenimente culturale și educaționale în mediul online.

În data de 9 mai, când Uniunea Europeană marchează 70 de ani de la Declarația Schuman, publicul va putea urmări un concert, susținut de Moldovan National Youth Orchestra și La La Play Voices, cu participarea a 200 de muzicieni din Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Tradiționalul Festival de Film și Cultură Europeană în acest an va avea loc la TV și online, în perioada 10 – 17 Mai, iar publicul va avea acces la filme artistice și documentare, precum și concerte susținute de cântăreți din întreaga Europă.

Ziua Europei a devenit sărbătoare oficială în Republica Moldova în anul 2017 și este sărbătorită la 9 mai, în aceeași zi cu Ziua Victoriei. Asta după ce 56 de deputați și-au dat votul pentru cele două lecturi ale proiectului de lege.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal