Încă șapte moldoveni au murit din cauza COVID-19. Alți 257 de pacienți se află în stare gravă

Încă șapte moldoveni au murit din cauza COVID-19. Alți 257 de pacienți se află în stare gravă

Încă șapte moldoveni au pierdut lupta cu coronavirusul de tip nou. Potrivit informațiilor Ministerului Sănătății, una dintre victime este o femeie de 52 ani din capitală. Aceasta a fost internată pe 3 mai la Spitalul Clinic Republican. Pe lângă COVID-19, aceasta mai suferea de ciroză hepatică decompensată.

Printre cei care și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore se numără și un bărbat de 80 ani din Chișinău. El a fost internat pe 1 mai la Institutului de Medicină Urgentă. Bărbatul mai suferea de diabet zaharat detip II, hipertensiune arterială și cardiopatie hipertensivă.Un alt bărbat care a pierdut lupta cu boala avea 71 de ani și era, de asemenea, din capitală. El fusese internat în stare extrem de gravă, pe 9 mai, la Institutului de Medicină Urgentă. Pe lângă COVID-19 el mai suferea de cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat.

Încă una dintre victimele infecției este un bărbat de de 71 ani din Chișinău. Internat la data de 28 aprilie, în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, el mai suferea de fibrilația atrială forma tahisistolică permanentă.

Și un bărbat de 83 de ani de la Călărași a pierdut lupta cu boala. El a fost internat pe 5 mai la Institutul de Medicină Urgentă și suferea de ictus ishemic repetat, tetrapareză spastică moderată și afazie motorie cu elemente de senzorie.

O altă femeie care a murit din cauza coronavirusului de tip nou avea 61 de ani și era din raionul Strășeni. E a fost internată pe data de 12 aprilie la Spitalul Clinic Republican și suferea de hipertensiune gradul II, și de o boală hepatică.

Potrivit autorităților, alte 257 de persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă, 21 dintre pacienți fiind la respirație asistată. 482 de persoane se află în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Până la această oră au fost confirmate 1150 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici- 276, asistenţi medicali-415, felceri- 63, paramedici- 1, farmacişti- 17, personal auxiliar- 378 persoane.

Pe parcursul zilei de ieri au fost externate 99 persoane. În total 1925 persoane au fost tratate de COVID-19.

În total, în Republica Moldova au fost confirmate 4 728 de cazuri de infecție COVID-19, dintre care 586 în Transnistria.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal