
Află câteva idei noi din prima zi a conferinței Rockit Conference
Peste 60 000 de persoane au urmărit online prima zi de Rockit Conference. Participanții digitali din toate colțurile lumii au savurat 10 ore de transmisiune live de la experții stelari. Speakerii primei zile au oferit o adevărată „trusă de supraviețuire în perioada și post COVID-19”.
・
Prima parte a Rockit Conference „Solutions for the new reality” a inclus 21 de speakeri care au adus soluții pentru antreprenori, startup-uri și afaceri, dar și o parte din speakerii de la secțiunea soluții pentru industria creativă. Iată câteva idei de bază din discursurile primei zile ale evenimentului:
- Dragoș Stanca (Upgrade 100) - A explicat de ce fake news, deep fake news sau fake ads au succes, din motiv că oamenii au o predispoziție spre asimilarea informației negative. Astfel, au apărut servicii ce profită din această înclinație și care folosesc manipularea prin intermediul știrilor. Dragoș a explicat și conceptul de ”The Spinner”, un serviciu care permite să controlezi informația la care are acces o persoană apropiată, pentru a nu fi influențată inconștient. Un exemplu cum funcționează The Spinner: o rețea de psihologi alege titlurile relevante pe o anumită temă și transmit un link unei persoane vizate. Când aceasta accesează linkul, este bombardată de știri din o categorie. În acest mod, acestea ar putea influența persoana să ia o anumită decizie.
- Diana Stafie (Future Station) - a dezvăluit avantajele utilizări princiupiului și tehnicii foresight în planificarea activității unei companii. În momentul când incertitudinea este subestimată, acest lucru poate rezulta la o strategie care nu poate preveni sau apăra de riscuri. De asemenea, nici nu se profită de oportunitățile care pot apărea pe piață. Planificări de scenarii și scanarea tendurilor sunt factori care ar fi relevanți sau ar putea avea un impact crucial asupra activității unei companii, agenții și nu doar.
- Elena Oprea (Startup Studio) - Low-touch economy sau economia pe baza contactului redus - este un termen recent introdus și se referă în cea mai mare parte la tranzacțiile online sau la activitățile realizate automatizat fără a implica contactul fizic sau uman. Autoizolarea a avut un impact puternic asupra comportamentului consumatorilor sau potențialilor clienți, care în aproape două luni de #stayhome și #staysafe au devenit mai anxioși și predispuși depresiei. Această situație poate fi dificilă pentru companii sau startups, însă criză aduce și o multitudine de beneficii pentru afaceri. Sesiuni de terapie și mentorat la distanță, servicii tech pentru animale de companie, jocuri sociale și e-sporturi, livrări fără contact, servicii online ar fi doar câteva idei de afaceri pe care e musai să le dezvolți în această perioadă.
- Dmitrii Voloshin (Simpals) - Pentru a construi o afacere rezistentă numeroaselor provocări previzibile și imprevizibile este necesar să fii o persoană rezistentă, atât fizic , cât și psihologic. Același lucru este valabil și pentru echipa companiei. Ieșirea în afara zinei de confort unde mereu există factori ce aduc provocări ajută la crearea unui spirit de reacție și găsirea mai rapidă a soluțiilor. Sarcinile nerealiste și frica de eșec sunt un teren fertil pentru creativitate. Când o persoană zice că nu reușește și este încărcată, mai oferă-i câteva task-uri pentru ca ea să înțeleagă că poate mai mult.
- Akilnathan X. Logeswaran (Facebook) - Expertul Facebook a subliniat că puterea comunității a fost întotdeauna un element care inspiră și unește. Perioada pandemică a permis persoanelor care au fost mereu ocupați, să descopere comunitatea din care fac parte în realitate prin intermediul rețelelor de socializare, precum Facebook. Nevoia de a te simți conectat este amplificată, mai ales în această perioadă. Profesionistul a adus exemplul unor grupuri nou create sau deja existente, descoperite de acesta, pentru a ajuta persoanele în vârstă și a încuraja comunitatea de a se sprijini reciproc.
Evenimentul se desfășoară și astăzi, începând cu ora 10:00. Experiența Rockit Conference în format nou online este accesibilă tuturor doritorilor. Pentru a putea urmări live-urile experților locali și internaționali este necesară înregistrarea pe site-ul conferinței. Organizatorii invită doritorii să fie parte din discuție și să interacționeze cu speakerii în chat-ul deschis al conferinței.
Astăzi evoluează personalități precum producătoarea creativă și consilieră pentru RevThink Lidia Scarlat, video bloggerul Vicu Țurcanu și Eleni Kolliga, consultantă în Digital Marketing. De asemenea, experta în marketing la Atlantic Council, Eto Buziashvili; comediantul din Armenia, Narek Margary; Kamile Kaselyte, expert în marketing și strategie din Belgia și bloggerița Valeria Lungu.
De asemenea, reaminitim că în acest an, a fost introdus pentru prima dată un nou principiu de voting în cadrul ceremoniei Rockit Awards. Fiecare profesionist din industria creativă are posibilitatea să se auto-nominalizeze sau să recomande pe colegii de breaslă care, după părerea sa, merită să fie recunoscuți. Voting-ul are loc fără să existe listă prestabilită sau un juriu, prin aplicația, VoteMe.App și poți vota până sâmbătă seara, chiar înainte de decernarea premiilor. Află cum nominalizezi și votezi profesioniștii preferați pe rockit.digital/awards .
Rockit Conference a fost lansată în 2014, fiind dedicată educației, comunicării și transformării digitale. Unul dintre misiunile conferinței este de a crea o comunitate unită pentru a susține tinerii lideri, a aduce impact și soluții alături de experți și colegi internațional.
De asemenea, Rockit Conference aduce un concert live la finalul ultimei zile a conferinței din 8-9 mai. Momentul magic se va desfășura exclusiv pe o „scenă digitală”, la fel ca și conferința. Pentru un moment artistic, vor evolua trei trupe locale: Cosmos în Buzunar, Denorm și Lemonique.
Evenimentul este organizat de către Rockit Academy și Digital Communication Network cu susținerea Biroului pentru Educaţie şi Cultură al Departamentului de Stat al SUA, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, UNICEF Moldova, Tekwill, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.
Rockit Academy aduce context pentru a crea parteneriate regionale prin evenimente și activități online. Atât timp cât există oameni care susțin cauzele și comunitatea Rockit, este posibilă realizarea a astfel de evenimente precum Rockit Conference. Pentru a încuraja proiectele organizatorilor și conferinței, puteți deveni prietenii Academiei Rockit pe Patreon.
Înregistrarile pentru conferința Rockit Conference se fac pe www.rockit.digital