„UE este prietena Moldovei” și „Împreună suntem puternici”. Mesajele ambasadorilor țărilor membre ale UE cu ocazia Zilei Europei (VIDEO)

„UE este prietena Moldovei” și „Împreună suntem puternici”. Mesajele ambasadorilor țărilor membre ale UE cu ocazia Zilei Europei (VIDEO)

Țările membre ale Uniunea Europene susține Republica Moldova în toate demersurile sale de dezvoltare și integrare europeană. Declarații în acest sens au fost făcute de mai mulți ambasadori acreditați la Chișinău, în contextul mesajului de felicitare cu ocazia Zilei Europei. Diplomații au precizat că țările de sub umbrela UE vor fi alături de Moldova pentru a o ajuta să depășească criza provocată de coronavirusul de tip nou, asigurându-i pe cetățenii țării noastre că nu sunt singuri în această luptă.

Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, a declarat că Republica Moldova, împreună cu Uniunea Europeană, cu toate țările membre ale UE poate atinge multe scopuri frumoase.

Publicitate

„Am reușit deja să facem multe împreună, sunt convins că vom reuși și mai multe. Împreună cu poporul minunat al Republicii Moldova, vom crea un spațiu de prosperitate, un spațiu în care copiii noștri vor trăi și se vor dezvolta cu mare plăcere și încredere în viitor”, a declarat diplomatul.

Ambasadoarea Austriei în țara noastră, Christine Freillinger, a declarat că, pentru Uniunea Europeană, succesul înseamnă solidaritate:

„UE este cel mai mare donator din lume. De asemenea, în Republica Moldova, UE oferă cel mai puternic sprijin. Austria susține acest ajutor. Austria deține în Moldova un Birou de Cooperare, care este foarte activ în partajarea informațiilor din domeniul know-how. Austria iubește Moldova. Ne leagă Dunărea și muzica”.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a subliniat relația bilaterială privilegiată pe care o are România cu țara noastră.

„Considerăm că locul firesc al Republicii Moldova se află în Uniunea Europeană. Politica României față de Moldova este consecventă și predictibilă. România și toate statele membre ale UE vor continua să sprijine obiectivul fundamental de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană cu condiția că și autoritățile de la Chișinău își doresc acest lucruri”, a declarat Ioniță.

Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg, a declarat că în timpuri dificile este nevoie de mai multă cooperare și solidaritate:

„Uniunea Europeană este prietena Moldovei de mai mult timp, împreună putem aduce schimbarea pentru că împreună suntem puternici”.

Ambasadoarea Republicii Federale Germania în țara noastră, Angela Ganninger, a subliniat că Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia sunt parteneri solidari ai Republicii Moldova în domeniul ocrotirii sănătății, dar și în alte sectoare, iar ambasadorul Letoniei – Uldis Mikuts a declarat că Letonia acordă sprijin deplin Moldovei în parcursul său european, în beneficiul cetățenilor acestei țări.

Ambasadoarea Italiei, Valeria Biagiotti, a declarat că prezența și susținerea UE în Moldova are un impact de neșters asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor, iar șeful oficiului Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos, Floris Van Euk a subliniat că este important ca toate țările membre își acordă suportul pentru a susține Moldova în lupta cu pandemia de coronavirus.

Ambasadorul Regatului Unit al Spaniei în Republica Moldova, Manuel Larrotcha, a transmis poporului nostru un mesaj de prietenie, speranță, solidaritate și optimism.

„Sunt fericit că Uniunea Europeană, cel mai mare susținător al Republicii Moldova în lupta contra pandemiei, a adoptat pe 22 Aprilie decizia de a oferi asistență de macro finanțare către țările vecine, inclusiv Republicii Moldova pentru a lupta cu daunele crizei sociale și economice cauzate de pandemie. Aceasta este solidaritatea europeană, în timpuri de criză”, a declarat diplomatul.

Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal