Ai cui sunt cei 1,5 milioane de euro confiscați la Leușeni? Un moldovean cu afaceri în mai multe state își revendică proprietatea

Ai cui sunt cei 1,5 milioane de euro confiscați la Leușeni? Un moldovean cu afaceri în mai multe state își revendică proprietatea

Un tânăr din Moldova, om de afaceri la Londra, spune ca cei peste 1,5 miloane de euro consfiscați la Vama Leușeni în noaptea de Paște sunt banii săi. Adriano Dulgher susține că el urma să declare suma în aceeași noapte, dar nu a reușit să ajungă din cauza pandemiei. Reprezentanții PCCOCS spun că au recepționat declarațiile omului de afaceri și urmează să investigheze proveniența banilor. 

Adriano Dulgher este moldoveanul cunoscut în tara noastră pentru afacerile sale de succes de la Londra. Omul de afaceri afirmă că șoferul TIR-ului a încercat să treacă vama cu TIR-ul plin cu bani cash, înainte ca să ajungă el acolo, pentru că așa a crezut el de cuviință.

„Suma aceasta a fost a mea, am obținut-o dintr-o afacere de-a mea din Africa și am trimis-o spre Moldova ca să continuu investițiile în agricultură. Din cauza pandemiei COVID-19 nu am putut ajunge în Moldova la timp ca să declar banii”, a declarat Adriano Dulgher pentru ProTV.

Publicitate

Acum afaceristul speră că autoritățile de la noi îi vor întoarce banii după ce acesta a prezentat dovezile care ar demonstra ca îi aparțin.

AGORA amintește că în dimineața zilei de 18 aprilie, oamenii legii au găsit pachete cu aproximativ 1,5 milioane de euro nedeclarați într-un tir ce s-a prezentat pentru controlul de frontieră la Vama Leușeni.

Ulterior, șoferul tirului a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Adriano Dulgher are 34 de ani și este originar din raionul Orhei, iar de aproape 16 ani se află în Marea Britanie, unde a dezvoltat câteva afaceri în domenii precum construcţiile, restaurante etc. Potrivit datelor din Registrul companiilor din Marea Britanie, Adriano Dulgher este asociat la șase companii. Una dintre acestea Froggy Heart Limited are filială la Mălăeşti, Orhei. Cea mai cunoscută şi importantă pare a fi RAAD Industries, cu centrul în Bangalore, India. În cadrul ei Dulgher este partener de afaceri cu Ramaian Raksha, scrie mold-street.md.

Datele de pe pagina web arată că firma ar avea activităţi în sectorul construcţiei, implementând proiecte de zeci şi sute de milioayne dolari în India, Nigeria, Kenya, Camerun, dar şi în Marea Britanie, România şi Republica Moldova. În Moldova firma ar fi fost subcontractor al companiei austriece Strabag la construcţia halelor pentru fabrica de la Orhei a grupului Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN).

Totuşi pe pagina WEB nu se deschide niciun comunicat şi nu este plasat niciun raport anual financiar, care să arate cifrele de afaceri. Totodată datele din registrul britanic relevă că din 2015 şi până la finele anului 2018, RAAD Industries avea statut de companie inactivă.

Totodată Dulgher apare ca fondator la două companii din Republica Moldova, una dintre care este Spectrum Consgrup din Mălăieşti, Orhei. După ce în 2017 a raportat venituri de 18 milioane lei, în 2018 Spectrum a avut venituri de doar 74.000 de lei şi pierderi de peste un milion de lei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal