În jur de 52% din cetățenii Republicii Moldova s-ar vaccina împotriva noului coronavirus. Totodată, 34% s-ar opune administrării vaccinului. Cel puțin, asta arată datele unui studiu realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.
Totodată, respondenții au fost rugați să-și imagineze situația în care o companie din țara noastră ar dezvolta un vaccin împotriva COVID-19. În acest caz, 52% au spus că vaccinul trebuie administrat mai întâi populației din țările cele mai afectate, iar 32% au menționat că trebuie vaccinați inițial cetățenii Republicii Moldova. Totodată, 13% au declarat că vaccinul trebuie administrat în toate țările în același timp.
Cercetarea a fost realizată prin telefon, în perioada 1-7 mai, pe un eșantion de 1.141 de persoane din toată țara, cu excepția regiunii transnistrene. Marja de eroare este de +/- 3%.
Menționăm că, recent, în spațiul public au apărut mai multe falsuri legate de vaccinul împotriva COVID-19, precum că, odată cu administrarea preparatului, oamenilor li se va introduce un cip pentru a fi urmăriți. Asta chiar dacă un preparat în acest sens nu a fost deocamdată autorizat pentru administrare la scară largă.
Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!
Vezi și aceste știri

Vaccin chinez împotriva COVID-19, ajuns în faza a treia. Acesta este gata de testare la nivel mondial

Pe timp de pandemie, în R. Moldova au fost sistate vaccinările. Poate crește numărul infecțiilor ținute sub control prin imunizare

Influenceri moldoveni au căzut în plasa falsurilor: „O să fim vaccinați și o să primim un cip” (VIDEO)

Vaccinarea în masă împotriva coronavirusului ar putea să înceapă în luna octombrie 2020

70 de vaccinuri contra COVID-19 sunt în lucru, în prezent. Trei au început a fi testate pe oameni
