Mesajul unui asistent medical din prima linie: „Dragi guvernanți, ați dus o politică tâmpită, absurdă și spurcată în acest timp”

Mesajul unui asistent medical din prima linie: „Dragi guvernanți, ați dus o politică tâmpită, absurdă și spurcată în acest timp”

„Tot mai multe secții și spitale închise pe carantină, iar voi, dragi guvernanți, ați dus o politică tâmpită, absurdă și spurcată în acest timp, pentru că va doare fix în cot. Tu, dragă societate, te comporți iresponsabil în tot acest timp”. Acesta e mesajul dur transmis de un tânăr, care spune că lucrează în calitate de asistent medical în una din instituțiile strategice din țară. Potrivit lucrătorului medical, care și-a scris păsul pe Facebook, situația în spitale e una gravă, iar măsurile întreprinse de autorități sunt insuficiente. 

...

Publicitate

Vii la muncă, îmbraci costumul care e aproape impermeabil, care câteodată se transformă într-o saună mobilă. Câteodată ți se umple papucul cu transpirație și nu glumesc. Dacă stai locului, jos pe podea, se formează o baltă. Uneori ți se aburesc ochelarii și nu vezi nimic. Vrei la baie de numai poți, dar rabzi...Îmbraci costumul și ești fricos și totodată prudent să nu te infectezi. Mereu ghicești, oare azi da sau nu. Pe parcursul unei gărzi se poate întâmpla orice, absolut orice.

Autor:

Cel mai dureros e să vezi cum mai mult de o treime din pacienți sunt lucrători medicali, doctori de diferit rang, asistente și infermiere aduse din toată țara, care din cauza incompetenței dvs manageriale, draga guvernare, nu au avut nici pe departe tot necesarul pentru a se proteja, pentru că mai apoi sa fie acuzați că nu știu să lucreze. Și chestia nu e nici măcar în acele despăgubiri materiale pe care le-ați promis lucrătorilor medicali infectați și oricum nu le ați oferit, ideea e în lipsa de respect pentru persoanele menționate mai sus.

Nu ne numiți eroi pe la instituțiile media plătite de voi, nu ne aplaudați, nu ne supraplătiți, dar măcar astupați orificiile din cap la care le ziceți guri, în unele momente. Că nu a-ți rezista nici măcar să faceți un simplu cerc prin secție. Puteți să vă faceți reclamă și poze cu colete primite oricât vă încape, dar nu atentați la lucruri care pur și simplu nu le cunoașteți, adică le cunoașteți voi mult prea bine. Noi suntem dotați cu tot necesarul datorita conducerii secției care are grijă de noi și întotdeauna probabil luptă să avem de toate. Mulți alții nu au fost la fel de norocoși.

Tot mai multe secții și spitale închise pe carantină, iar voi, dragi guvernanți, ați dus o politică tâmpită, absurdă și spurcată tot acest timp, pentru că vă doare fix în cot. Tu, draga societate, te comporți maximal de iresponsabil în tot acest timp. Nu suntem țapi ispășitori să lucrăm așa până în august, în timp ce voi va cătăiți pe „ploșeadi", vă plimbați prin parcuri, iar apoi, când vă îmbolnăviți, veniți cu lacrimi și așteptați compasiune și înțelegere, care tot voi ați făcut în tot halul cum ați vrut lucrătorul medical, care muncește pentru niste salarii mizere

Autor:

Perioada asta a arătat cine și ce reprezintă. Lumea moare pe un capăt și așa a fost mereu, iar voi, măgarilor, permiteți asta, ba chiar stimulați prin tot rahatul pe care-l scoateți pe gură, dezinformând lumea prin lipsa de logică, prin lăcomia cu care furați mai departe chiar și acum. În loc să mobilizați un popor să scape de acest parazit, voi faceți alte zeci de scheme și coaliții. Sunteți un sistem impotent incapabil să facă macar ceva, care supraviețuiți doar datorită ajutoarelor primite din afară pe care tot le furați.

Sincere mulțumiri tuturor lucrătorilor medicali de pretutindeni. Iar tu cel, care ai avut răbdarea să citești asta pâna la capăt, nu-i asculta pe neghiobi și respectă în continuare carantina că sa putem într-un final să ne plimbăm liniștiți. Eu de exemplu de mult timp nu am făcut-o”, a scris asistentul medical victor Maximciuc pe pagina lui de Facebook.

Precizăm că până în acest moment au fost confirmate 1.197 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-285, asistenţi medicali-438, felceri-64, paramedici-1, farmacişti-19, personal auxiliar-390 persoane.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal