Motociclist, către polițist: „N-am permis. Hai, ce faci? Acțiunea”. Bărbatul, reținut de grupul operativ al IP Centru (VIDEO)

Motociclist, către polițist: „N-am permis. Hai, ce faci? Acțiunea”. Bărbatul, reținut de grupul operativ al IP Centru (VIDEO)

A amenințat și a înjurat polițiștii, iar comportamentul și l-a transmis LIVE pe Facebook. Este fapta unui motociclist în raport cu angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP). Bărbatul a ajuns la sectorul de poliție după ce a fost oprit de oamenii legii pentru că nu-i era vizibil numărul de înmatriculare al vehiculului. Ulterior, s-a dovedit că bărbatul nu avea nici permis de conducere. La fața locului, făptașul a mai și deteriorat uniforma uni angajat INSP. Iată ce riscă.

Totul s-a întâmplat la 12 mai, în jurul orei 15:30 în sectorul Centru al capitalei. Bărbatul, care conducea o motocicletă de model Suzuki, a fost oprit de angajații INSP.

Potrivit ofițerei de presă a poliției capitalei, Natalia Stati, polițiștii au solicitat ca bărbatul, în vârstă de 32 de ani, să prezinte permisul de conducere. Motociclistul nu s-a conformat, a devenit agresiv și a deteriorat uniforma unui angajat INSP.

Publicitate

Incidentul a fost fixat chiar de făptaș, Maxim Nicula, care n-a ezitat să transmită incidentul LIVE pe Facebook. Astfel, din video de la momentul reținerii se vede cum bărbatul folosește limbaj licențios la adresa polițiștilor și refuză să prezinte actele.

Incidentul a escaladat în agresiune, iar polițiștii au fost nevoiți să solicite ajutor. La fața locului a intervenit grupul operativ al Inspectoratului de Poliție Centru. Bărbatul a fost reținut și condus la sediul Inspectoratului.

Potrivit poliției, făptașul urma să treacă expertiza medicală pentru a fi testat dacă ar fi consumat alcool. Deocamdată, se așteaptă rezultatele analizelor.

Cazul a fost fixat de poliție, comportamentul bărbatului fiind cercetat în baza Codului Penal, articolul 349. Pentru că a refuzat să prezinte documentele și pentru „amenințare sau violenţă săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”, bărbatul riscă amendă între 32.500 și 67.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore.

În astfel de cazuri, legea prevede și închisoare de până la 2 ani.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal