Declarația pe venit poate fi depusă online, direct sau prin poștă până la 29 mai. Iată ce pași să urmezi

Declarația pe venit poate fi depusă online, direct sau prin poștă până la 29 mai. Iată ce pași să urmezi

La 29 mai expiră termenul limită de prezentare a Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2019. Formularele completate pot fi depuse online, trimise prin scrisoare recomandată sau direct la oficiile de deservire fiscală. Vezi ce pași să urmezi.

Cine este obligat să depună Declarație cu privire la impozitul pe venit?

Obligația de depunere a Declarației cu privire la impozitul pe venit survine persoanelor care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care:

• au obligații privind achitarea impozitului pe venit;

• obţin venituri conform art.74 din Codul fiscal;

• direcționează un cuantum procentual din impozitul pe venit calculat anual la buget;

• solicită spre restituire impozitul pe venit achitat în plus.

Totodată, dreptul de a prezenta Declarația cu privire la impozitul pe venit îl au toți contribuabilii, informează Serviciul Fiscal de Stat.

Publicitate

Pe ce căi pot fi prezentate declarațiile?

Pentru a prezenta declarațiile pe venit persoanele pot opta pentru trei metode: fie direct, persoana prezentându-se la subdiviziunile SFS, fie expediază formularul completat prin scrisoare recomandată, fie completează formularul online.

Declarația pe venit pe suport de hârtie. Pentru a depune declarația pe suport de hârtie, este necesar ca persoana să se prezinte la direcția deservire fiscală cu actul de identitate, solicitând versiunea Declarația precompletată sau să utilizeze Declarația rapidă pentru completarea formularului. Declarația poate fi depusă la oricare direcție deservire fiscală, indiferent de locul de domiciliu sau reședință.

Expediază formularul prin poșta clasică. Expedierea prin intermediul oficiului poștal presupune o scrisoare recomandată. Formularul Declarației poate fi descărcat de pe pagina SFS (n.r. vezi mai jos link-ul activ) sau poate fi completat în Declarația rapidă.

Completează formularul online. Pentru această metodă, este necesară semnătura electronică sau mobilă. Aceasta poate fi obținută la unul din operatorii autorizați: IP CTIF, STISC, Orange sau Moldcell.

...

...

...

Serviciul permite completarea automată a tuturor datelor din Declarație precum și modificarea acestora la necesitate.

Formularul Declarației cu privire la impozitul pe venit

Formularul CET 18, cel care trebuie completat pentru prezentare la SFS poate fi accesat online aici.

Termenul limită de depunere a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2019 este data de 29 mai. Termenul a fost modificat în conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr.3 din 23 martie 2020.

2% din suma impozitului pe venit poate fi redirecționată către un beneficiar

Este de menționat, că în timpul depunerii declarației cu privire la impozitul pe venit, persoanele au dreptul să desemneze un 2% din suma impozitului calculat anual la buget către unul dintre beneficiarii desemnării procentuale.

Pentru aceasta persoana fizică trebuie să fie rezidentă și să nu dețină datorii la impozitul pe venit pentru perioadele fiscale anterioare. Astfel persoanele pot alege beneficiarul din lista publicată pe pagina oficială a Agenției Servicii Publice, care poate fi accesată aici.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal