Platforma DA, pregătită pentru formarea unui nou Guvern. Slusari: Aproape am finalizat proiectul moțiunii de cenzură

Platforma DA, pregătită pentru formarea unui nou Guvern. Slusari: Aproape am finalizat proiectul moțiunii de cenzură

Platforma DA declară că este pregătită pentru guvernare și propunerea unui prim-ministru, capabil să formeze un nou Guvern. Mai mult, reprezentanții formațiunii anunță că au definitivat deja un proiect de moțiune de cenzură, dar nu au o decizie finală privind înregistrarea acesteia la Parlament.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, punctează încă că Platforma DA nu va face alianțe politice.

„Platforma DA va lua în considerare propunerile constructive venite din partea deputaților, nu va accepta nici o formă de restaurație a regimului oligarhic, condamnat prin Declarația de recunoaștere a statului capturat la data de 8 iunie 2019, nu va oferi clemență nici unui politician implicat în fraudele bancare și alte infracțiuni, investigate de organele de drept ale statului”, a spus Năstase.

Publicitate

Printre prioritățile viitorului Guvern s-ar număra: salvarea populației prin măsuri de urgență în combaterea pandemiei; luarea măsurilor de recuperare economică și financiară și de susținere hotărâtă a businessului; întărirea ordinii de drept și prevenirea unei restaurații oligarhice; asigurarea justiției libere, recuperarea banilor fraudați, unitatea societății și bună desfășurare a scrutinului pezidențial; restabilirea cooperării și dialogului cu partenerii strategici.

Întrebați dacă și când ar fi gata să demită actualul Executiv, reprezentanții formațiunii au ezitat să ofere un răspuns exact.

„Noi nu avem nevoie să susținem o moțiune de cenzură. Pentru că noi suntem cei care au pregătit și practic am finalizat proiectul moțiunii de cenzură. Ea va fi depusă atunci când este necesar și atunci când este certitudinea ca este posibil de organizat un Guvern”, a declarat Alexandru Suslari.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Platforma DA susține că țara se confruntă în prezent cu trei crize sistemice: pandemia sanitară, criza economică și seceta, situație de care se face vinovată guvernarea Dodon - Chicu și lipsa competenței actualului Guvern.

Anterior, lidera PAS, Maia Sandu, a vorbit despre oportunitatea instaurării unui nou Executiv, în locul celui condus de Ion Chicu. Potrivit lui Sandu, PAS și-ar putea asuma votarea unui alt Guvern „foarte bun” chiar în pofida șifonării imaginii partidului. „Dacă suntem sinceri cu noi, trebuie să îmbunătățim situația cetățenilor indiferent de consecințele politice pentru noi”, a spus fosta prim-ministră într-un LIVE pe Facebook.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal