Partidul Șor, dispus să susțină orice inițiativă de demitere a Guvernului, fără a formaliza o coaliție

Partidul Șor, dispus să susțină orice inițiativă de demitere a Guvernului, fără a formaliza o coaliție

Partidul Politic Șor a anunță că este dispus să susțină orice inițiativă pentru demiterea Guvernului. Formațiunea cheamă opoziția să se consolideze pentru formarea unui nou Cabinet de miniștri, precizând însă că nu intenționează să formeze coaliții sau alianțe majoritare.

„În loc să soluționeze problemele actuale ale cetățenilor, Guvernul se ocupă de organizarea campaniei preelectorale a lui Igor Dodon, contribuie la hoții și instaurarea unui regim dictatorial. A venit timpul când toți trebuie să uităm divergențele și dezbaterile politice și să ne unim eforturile pentru un scop comun – salvarea Republicii Moldova”, se arată în comunicat.În context, formațiunea politică cheamă opoziția să-și conjuge eforturile pentru a exprima vot de neîncredere acestui Guvern.

Astăzi, conducerea Platformei DA a ieșit într-o conferință de presă cu un anunț similar, declarând că este pregătită pentru guvernare și propunerea unui prim-ministru, capabil să formeze un nou Guvern. Mai mult, reprezentanții formațiunii anunță că au definitivat deja un proiect de moțiune de cenzură, dar nu au o decizie finală privind înregistrarea acesteia la Parlament.

Publicitate

Anterior, lidera PAS, Maia Sandu, a vorbit despre oportunitatea instaurării unui nou Executiv, în locul celui condus de Ion Chicu. Potrivit lui Sandu, PAS și-ar putea asuma votarea unui alt Guvern „foarte bun” chiar în pofida șifonării imaginii partidului. „Dacă suntem sinceri cu noi, trebuie să îmbunătățim situația cetățenilor indiferent de consecințele politice pentru noi”, a spus fosta prim-ministră într-un LIVE pe Facebook.

Totodată, liderul grupului Pro Moldova Andrian Candu a trimis că „este nevoie de un Guvern eficient și profesionist pentru care interesele oamenilor și ale țării să primeze”.

În prezent, componența Parlamentului se prezintă în felul următor: PSRM rămâne cu 37 de parlamentari, iar PDM, după recentele plecări, cu 17 deputați. Fracțiunea PAS are 15 deputați. Urmează Platforma DA, cu 11 fotolii în Parlament. Grupul Pro Moldova a crescut până la 10 parlamentari, iar PP Șor – la 9. Mai sunt deputatul independent Alexandr Oleinic și deputatul neafiliat Octavian Țîcu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal