„Omul-piuliță în statul-fortăreață”: O temă veche, dar actuală, dezbătută la AntiNostalgia de la Europa Liberă

„Omul-piuliță în statul-fortăreață”: O temă veche, dar actuală, dezbătută la AntiNostalgia de la Europa Liberă

Cea de-a treia dezbatere online, organizată de Radio „Europa Liberă” în cadrul proiectului multimedia „AntiNostalgia - privind spre viitor”, face, la propriu, legătura dintre trecutul nu foarte depărtat și prezentul pe care îl trăim fiecare chiar în aceste zile. „Omul-piuliță în statul-fortăreață” este subiectul ce va fi pus în discuție astă seară, la ora 18.00. Puteți urmări dezbaterea pe pagina de Facebook a evenimentului.

În jurul nostru se produc tot felul de nenorociri. Cea cu numele de coronavirus a pus o lume întreagă în fața unei dileme: ce alegem - omul sau economia? Sănătatea individului sau bunăstarea comună? Acestea au fost întrebările-cheie, de la care au pornit la drum jurnaliștii de la „Europa Liberă” și pe care își propun să le discute cu publicul.

Ceea ce se întâmplă acum ne-a amintit de trecutul comunist. Cernobîl-ul, BAM-ul, experimentele nucleare secrete din URSS, canalul din România - toate s-au făcut din contul bunăstării omului de rând.

Publicitate

Drept dovadă că omul era, totuși, o foarte mică „piuliță” pentru sistem servesc și filmele ce vor fi proiectate de-a lungul evenimentului, realizate de jurnalista Eugenia Crețu de la proiectul TV „Pur și Simplu”. Acestea vor aduce în prim-plan mărturii ale celor care au trecut prin Cernobîl, BAM sau care și-au văzut casele acoperite de ape de dragul unor proiecte grandioase de industrializare.

Pe post de invitați speciali vor apărea istoricii Marius Stan din România și Virgiliu Pâslariuc din Republica Moldova. De asemenea, două interviuri speciale au fost realizate de echipa redacțională pentru această dezbatere - cu istoricul Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe al României, de la Paris, și cu Andrei Illarionov, fost consilier al președintelui rus Vladimir Putin, șef al Institutului de Analiză Economică și cercetător superior la Cato Institute, SUA.

Dezbaterea va fi moderată de jurnalista Liliana Barbaroșie, alături de care va fi Vasile Botnaru, directorul Biroului „Europa Liberă” de la Chișinău.

Stați acasă și... stați alături de „AntiNostalgia” - astăzi, la 18.00, pe Facebook, pentru o discuție despre „Omul-piuliță în statul-fortăreață”. Adică despre noi.

Proiectul multimedia „AntiNostalgia - Privind spre viitor” este desfășurat cu susținerea Ambasadei Statelor Unite la Chișinău. Prima ediție a avut loc anul trecut și poate fi găsită la aici.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal