62 de copii sunt tratați, în prezent, de COVID-19. MS: Nu am avut cazuri de stări extrem de grave la micuți

62 de copii sunt tratați, în prezent, de COVID-19. MS: Nu am avut cazuri de stări extrem de grave la micuți

În prezent, 62 de copii continuă să fie tratați de coronavirus în două spitale din țară. Au fost cazuri când tratamentul a durat chiar și 40 de zile, spun oficialii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Totuși, în rândul micuților nu au fost înregistrate cazuri grave, afirmă autoritățile. 

„Am avut anterior doar două instituții abilitate cu internarea copiilor. Micuții cu forme medii și ușoare au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, iar cei cu forme mai grave – la Institutul Mamei și Copilului. La moment, la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii sunt 55 de copii, dintre care 40 sunt în stare medie și 15 în stare ușoară. La IMC sunt șapte copii, starea lor e apreciată ca medie. Noi nu am avut cazuri de stări extrem de grave cu referire la copii. În prezent, copiii care provin de la nord sunt spitalizați la Bălți, pentru că spitalul dispune de o secție specială”, a declarat șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești, Svetlana Lupu.

Potrivit ei, toți picii „beneficiază de un tratament complex, se află în aceeași instituție până la externare, au voie să fie internați cu părinții”.

Publicitate

„Durata de tratament depinde de forma bolii și alte particularități. De la 2 săptămâni și avem chiar și 40 de zile”, a spus Lupu.

În prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 5 553 de cazuri de infecție COVID-19, dintre care 712 în Transnistria.

Amintim că AGORA a mai scris anterior că micuții cu vârsta până la zece ani pot fi însoțiți de părinți atunci când sunt internați la spital. Articolul a fost publicat în contextul în care, pe rețelele de socializare, au apărut mai multe informații potrivit cărora în unele spitale din țară copiii ar fi fost obligați să fie internați fără unul dintre părinți. AGORA a contactat Ombudsmanul copilului, Maia Bănărescu, care a explicat că deși legislația Republicii Moldova nu indică termeni exacți până când cei mici pot fi însoțiți în perioada de internare de părinți, legea face, totuși, analogie cu vârsta copilului pentru care se acordă concediu medical.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal