Consilierii PAS susțin că Primăria Chișinău ar putea face mai mulți bani din chiria spațiilor de la parterul clădirii

Consilierii PAS susțin că Primăria Chișinău ar putea face mai mulți bani din chiria spațiilor de la parterul clădirii

Consilierii municipali din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) susțin că Primăria Capitalei ar oferi în arendă cu bani prea mărunți spațiile de la parterul clădirii municipalității. Fracțiunea PAS în CMC crede că din cauza asta Primăria pierde aproape trei milioane de lei anual. În plus, consilierii afirmă că municipalitatea subvenționează activitatea unor întreprinderi care nu aduc venit. Declarațiile au fost lansate în cadrul unui briefing de presă și nu au fost comentate, deocamdată, de Primărie.

Membru PAS Roman Cojocari a afirmat că bugetul municipal pierde anual sute de milioane de lei.

„Primăria este fondator la peste 50 de întreprinderi municipale și 10 societăți pe acțiuni. Cifra de afacere doar pentru întreprinderile municipale este de aproape peste 1,3 miliarde de lei , însă rezultatul economic este de minus 21 de milioane, iar bugetul municipal mai subvenționează activitatea acestora, în loc ca acestea să aducă venit”, a declarat Roman Cojocari.

Publicitate

Mai mult, consilierii PAS susțin că Primăria pierde bani de pe seama dării în arendă a spațiilor comerciale de la parterul clădirii.

„Chiar spațiile magazinelor aflate la parterul primăriei: pentru 1.020 de metri pătrați dați în locațiune agenților economici, primăria încasează doar 872.800 de lei sau 3,6 euro de metru pe lună. Prețul ar fi de minim 15 euro pentru metru pătrat, iar primăria pierde anual cel puțin 2,7 milioane de lei doar din contul acestor spații”, spune Cojocari.

Membrii PAS au vorbit și despre necesitatea susținerii agenților economici, din contribuțiile cărora se formează bugetul. Astfel, aceștia vin cu o inițiativă de modificare a taxelor locale prin scutirea lor pe perioada sistării activității.

„La viitoarea ședință, PAS va veni cu un șir de proiecte de decizie pentru îmbunătățirea managementului patrimoniu, crearea unui proiect unic e gestionarea eficientă a proprietății municipiului, stabilirea unor criterii inventariere, monitorizare , coordonare și activității și modificarea taxelor pentru agenții economic”, au declarat consilierii.

De menționat că Primăria nu a venit, deocamdată, cu un comentariu la subiect.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal