Adriano Dulgher iese din nou la rampă pe subiectul celor 1,5 milioane de euro: Asta este furt

Adriano Dulgher iese din nou la rampă pe subiectul celor 1,5 milioane de euro: Asta este furt

Omul de afaceri Adriano Dulgher iese din nou la rampă și oferă mai multe detalii despre cei 1,5 milioane de euro confiscați la vamă în noaptea de Înviere. Potrivit lui, autoritățile ar fi făcut mai multe abuzuri și nu i-ar fi permis șoferului de tir să declare banii, deși avea toate actele de proveniență.

„Banii aveau documente care confirmau proveniența. E o minciună spălarea de bani. Eu nu am ascuns nimic. Șoferul a ajuns acolo și a vrut să declare banii. L-ați arestat. De ce nu i-ați dat voie? Ați luat camera video și ați început să filmați”, a declarat Adriano Dulgher în cadrul unui interviu realizat de Dorin Galben.

Omul de afaceri spune că nu are tangență sau activități în domeniul tutungeriei și că nu-i este frică că ar putea fi reținut în acest dosar.

Publicitate

„Aici sunt interese. Acesta este furt. Furt pur și simplu. Am dat toate detaliile instanțelor. Am venit din diasporă să investesc și vor să-mi ia banii. Eu am de gând să plec în instanțele internaționale și o să mă bat până îmi dau banii înapoi”, a mai adăugat Dulgher.

AGORA amintește că, în dimineața zilei de 18 aprilie, oamenii legii au găsit pachete cu aproximativ 1,5 milioane de euro nedeclarați într-un tir ce s-a prezentat pentru controlul de frontieră la Vama Leușeni. Ulterior, șoferul tirului a fost plasat în arest la domiciliu.

La 12 mai 2020, tânărul moldovean, cu afaceri la Londra, Adriano Dulgher a declarat că banii îi aparțin. A spus că urma să-i declare, doar că nu a reușit să ajungă la timp din cauza pandemiei. Procurorii au anunțat, ulterior, că omul de afaceri a fost audiat și că are statut de bănuit.

Pe 14 mai, oamenii legii au anunțat că au efectuat mai multe percheziții, inclusiv la depozitele deținute de suspecți. În cadrul acestora, au fost depistate în jur de 80 de tone de ambalaj pentru confecționarea pachetelor de țigări, care erau acoperite cu hârtie de ambalaj pentru bomboane. Mai mult, în cadrul descinderilor, ofițerii Serviciului Vamal au depistat diverse părți componente ale echipamentelor de ambalare a țigărilor.

Tot atunci, șeful statului declara că cei 1,5 milioane de euro vor ajunge în bugetul statului. Asta în condițiile în care dosarul nici nu a ajuns să fie examinat în instanță.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal