Deciziile CSE după scoaterea stării de urgență. „Grădinițele rămân închise, iar frizeriile se deschid”

Deciziile CSE după scoaterea stării de urgență. „Grădinițele rămân închise, iar frizeriile se deschid”

Comisia pentru Situații Excepționale a anunțat restricțiile care rămân în vigoare și care vor fi anulate începând de mâine. Astfel, grădinițele și instituțiile de învățământ de toate nivelurile rămân închise până pe data de 30 iunie. În schimb, serviciile stomatologice vor fi reluate, precum și activitatea frizeriilor. 

Potrivit ministrei Sănătății, la demersul Agenției pentru Sănătate Publică, se va institui stare de urgență de sănătate publică începând cu data de 16 mai până pe 30 iunie.

La fel, cetățenii sunt obligați să respecte distanța de un metru, igiena mâinilor, purtarea măștilor în transportul public, spații publice și comerciale. Mai mult, autoritățile anunță că în continuare sunt interzise grupurile mai mari de trei persoane, iar oamenii cu vârsta de peste 63 de ani nu au dreptul să iasă din casă decât cu un motiv foarte întemeiat până pe data de 31 mai.

Publicitate

În același timp, transportul Internațional aerian și terestru rămâne a fi restricționat, precum și activitatea piețelor în Chișinău și Bălți.

Interdicția privind locurile de joacă și agrement rămân în vigoare până la data de 31 mai.

Serviciile chirurgicale, stomatologice vor fi realuate, precum și examenele medicale de profilaxie și diagnostic.

În același timp, activitatea frizeriilor a fost permisă.

Grădinițele și toate instituțiile de învățământ rămân a fi închise. La fel, premierul Ion Chicu, a anunțat că actvitatea antreprenorilor din domeniul Horeca rămâne a fi sistată în această perioadă.

„Toți cetățenii, agenții economici să consulte atent legea 10 și să respecte restricțiile date”, a declarat Ion Chicu.

Precizăm că începând de mâine, starea de urgență, instituită pe data de 17 martie, nu va mai fi valabilă în R. Moldova. În același timp, Ministerul Sănătății a anunțat că va menține codul roșu în sănătate publică.

Astăzi au fost confirmate 192 de cazuri noi de coronavirus, iar numărul total al infectărilor a ajuns la 5.745. Alte 202 de persoane au decedat din cauza noului virus.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal