„Integrarea Europeană a Moldovei este un cadru atotcuprinzător în care sunt reflectate reformele și obiectivele de modernizare după standardele europene ale statutului nostru. Mandat strategic este pregătirea pentru lansarea negocierilor pentru aderarea Moldovei la UE. Cererea pentru a căpăta un statut de candidat nu este un scop în sine. Acesta este un instrument, o etapă care de fapt are drept scop să ne pregătească pentru realizarea obiectivului strategic - lansarea următoarei etape a negocierilor de aderare la UE”, a declarat Natalia Gherman în cadrul unei conferințe de prese cu Ministrul Afacerilor Externe din Letonia, Edgars Rinkēvičs.
„Când va fi transmisă este un moment tactic atât pentru RM, cât şi pentru UE”, a adăugat Gherman.
„Mai întâi țara trebuie să fie pregătită. Până la aderarea la UE trebuie să fie mai multe de făcut. Politic, juridic, economic, social” a declarat Edgars Rinkēvičs.
<iframe src="https://agora.md/videoframe/341/720" frameborder="0" width="750" height="426"></iframe>
Schimbare de priorități
Ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, a declarat în luna septembrie a anului trecut, în cadrul unei întâlniri cu diaspora moldovenească din statele New York şi New Jersey, că Republica Moldova intenţionează să depună o cerere de aderare la UE în 2015.
Același lucru l-a declarat și fostul premier, Iurie Leancă. „Republica Moldova va depune cererea de aderare la UE în a doua jumătate a anului 2015, iar în 2019-2020 ar putea deveni membru al UE”, spunea atunci ex-premierul într-un interviu pentru Euronews.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.