Șase contravenții, în patru ani: Bărbatul bănuit de producerea accidentului în centrul capitalei, testat la consumul de alcool

Șase contravenții, în patru ani: Bărbatul bănuit de producerea accidentului în centrul capitalei, testat la consumul de alcool

Șoferul automobilului de model Audi, reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de producerea accidentului rutier din 17 mai, a fost testat pentru a se determina dacă a consumat alcool. Poliția încă nu are un rezultat al analizelor. În plus, anterior bărbatul a fost sancționat pentru alte încălcări în circulația rutieră.

„Proba biologică a sângelui a fost prelevată și rezultatul ei va sta la baza stabilirii stării de ebrietate și natura ei. Deocamdată suntem în așteptarea rezultatelor”, a menționat într-o conferință de presă șeful INSP, Sergiu Paiu.

În baza materialelor acumulate de organele de urmărire penală a direcției municipiului Chișinău, a fost pornită cauza penală pe faptul infracțiunii prevăzute în articolul 264 alt. 5 Codului Penal: „Încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul a două sau mai multe persoane.

Publicitate

Fapta se pedepsește cu închisoare de la 6 la 10 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Potrivit poliției, bănuitul a comis anterior și alte încălcări ale legislației. Mai exact, în perioada anilor 2016-2020, acesta a fost sancționat pentru șase contravenții. Oamenii legii au ținut să dea asigurări că gradele de rudenie ale bănuitului nu vor influența cursul anchetei.

Poliția a inițiat verificări în privința curselor ilegale

„Au fost dispuse verificări de serviciu, iar dacă se va adeveri că angajații poliției tolerează aceste acțiuni ilegale, nu intervin sau nu acționează conform atribuțiilor de serviciu, vor fi sancționați până la eliberarea din funcție, cu remiterea materialelor acumulate în adresa Procuraturii Generale.

La doar o zi de la accident, noaptea trecută, pe rețele de socializare au apărut imagini de la o astfel de cursă ilegală cu participarea unor șoferi iresponsabili”, a menționat Sergiu Paiu. Potrivit șefului INSP, cazul este înregistrat și urmează să fie investigat.

Amintim că drept urmare a unui grav accident rutier, produs în această noapte la intersecția străzilor Ismail și a Bd. Ștefan cel Mare, soldat cu decesul a două persoane, a fost reținut șoferul în vârstă de 27 de ani care se afla la volanul automobilului de marcă „Audi”. În accident au decedat doi bărbați - șoferul unei mașini de taxi și pasagerul său.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal