Usatîi i-a adus lui Dodon o pungă cu calendar, iar în ea - Codul Penal: „Culiocul” a devenit simbolul corupției în R. Moldova

Usatîi i-a adus lui Dodon o pungă cu calendar, iar în ea - Codul Penal: „Culiocul” a devenit simbolul corupției în R. Moldova

Primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a venit cu o pungă cu calendar la Președinție, iar în ea - Codul Penal al R. Moldova. Usatîi a spus că i-o dăruiește președintelui Igor Dodon și a îndemnat oamenii să-i aducă șefului statului mai multe pungi. Se întâmplă după ce astăzi deputatul Iurie Reniță a făcut publică o înregistrare video în care apar fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, și actualul președinte, ultimul primind o sacoșă în care ar fi bani.

„Dodon a luat mită oricând, cât era vicepremier, ministru al Economiei, lua bani când eram în opoziție, când eram în corturi, lua bani și după. Acum el are o mare problemă, trebuie să le spună de ce lua bani și celor care-l sponsorizau la Moscova. Aici, Igor Nikolaevici, numai tu știi ce te așteaptă. După ce a căzut Guvernul Sandu și Dodon a făcut coaliție cu oamenii lui Plahotniuc, încearcă să reînvie schemele, Plahotniuc s-a săturat să rabde „kidosurile” (n.r. - trădările) lui Dodon și a decis să scurgă video cu „culiocul” (n.r. - sacoșa). Prin cine a trimis, cum a trimis – nu mă interesează. De fapt, e grețos că toată politica noastră e construită așa. Dar în același timp, și eu am vorbit multe cu Plahotniuc, unii au încercat să mă șantajeze și pe mine cu audio, dar eu bani de la el nu am luat”, a spus Usatîi într-un live din fața instituției prezidențiale.

Primarul de Bălți s-a filmat cu o sacoșă cu calendar pe ea, în care a pus o ediție actualizată a Codului Penal. Ulterior, acesta a agățat-o de gardul clădirii Președinției.

Publicitate

„Pentru tine am adus azi acest „culioc”, e din 2019. Îndemn tot poporul să participe la flashmobul „o sacoșă pentru Dodon”. În ea ți-am adus Codul Penal al R. Moldova. Ca neatali să nu retrăiești (n.r. – să fii îngrijorat), el e cu toate completările. Haideți măcar să ne îngrijim de ecologie. Îndemn toți moldovenii să-i aducă pungi lui Dodon. Să-l ajutăm cu câte o pungă, punga a ajuns simbolul corupției în R. Modova. Sunt sigur că sunt mai multe sacoșe pe care le-a luat Dodon”, a spus Usatîi.

Amintim că astăzi deputatul Iurie Reniță a publicat un material video în care apare fostul lider PD Vlad Plahotniuc și actualul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, precum și fostul democrat, supranumit mâna dreaptă a lui Plahotniuc, Serghei Iaralov. În materialul video se arată cum Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoșă neagră lui Dodon în care s-ar afla sume mari de bani.

Ulterior, Igor Dodon a comentat secvența video, spunând că „oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere, iar astăzi am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate”. „Am mai spus și anterior că în discuțiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost să îi dau senzația că avem o relație de colaborare ca să întind momentul până am putut să acționez deschis și direct și să scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost să însceneze diferite provocări și pachețele pentru a le filma”, a comentat Dodon.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal