Din lista denumirilor de partide depuse la AGEPI, doar denumirea Partidul Popular European din Moldova PPEM este depusă de Partidul Liberal Democrat din Moldova. Restul cererilor sunt depuse de o persoană cu numele Victor Bodnari. Este aceeași persoană care a acționat în numele lui Iurie Leancă și a înregistrat la AGEPI denumirea Partidul Popular European din Moldova. 

Bătălia pentru PPE. 

Scandalul denumirilor a început după ce fostul premier a anunțat că a părăsit PLDM și că este în căutarea unei denumiri pentru noul partid. Liberal democrații au înregistrat în calitate de mărci 3 denumiri: Partidul Popular European (PPE), Partidul Democrat Liberal (PDL) și Partidul Social Liberal (PSL). Cererile de înregistrare a mărcilor PDL și PPE au fost depuse pe 2 martie 2015. Pentru denumirea de PSL, cererea a fost depusă pe 6 martie, anul curent. Unele cereri au fost depuse din numele PLDM, altele din numele lui Victor Roșca, cumnatul lui Vlad Filat.

Roșca a declarat zilele trecute că este gata să-i ofere gratuit denumirea PSL lui Iurie Leancă, după ce ultimul i-a îndemnat pe liberal-democrați să înregistreze la AGEPI denumirea "Moldova fără PLDM, Moldova fără comuniști". 

Ministerul Justiției a dat de înțeles în aceeași zi, 18 martie că „proiectele de denumiri solicitate la verificare, nu contravin normelor legale privind denumirea persoanelor juridice, însă existenţa înregistrării mărcii asupra unei denumiri face imposibilă înregistrarea şi utilizarea acestei denumiri de către oricare altă persoană juridică”.

Luni, 23 martie grupul de inițiativă privind formarea Partidului Popular European din Moldova a fost lansat în urma unei conferințe de presă. 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!